Το ρεπορτάζ προέρχεται, σήμερα, από τη Live Sport, καθώς η πληροφορία που υπάρχει αναφέρει ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποφασίσει να βάλει φ΄ςτος πολύ βαθια το χέρι στην τσέπη - Για την ακρίβεια θέλει να προσφέρει το πιο μεγάλο συμβόλαιο που έχει δώσει ποτέ σε προπονητή των Πράσινων.

Ο Σαμπάολι έχει καταφέρει εξαιρετικά πράγματα στην καριέρα του, κυρίως με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, ενώ έχει περάσει και από μεγάλος πάγκους συλλόγων όπως η Σεβίλλη, η Μαρσέιγ, η Σάντος, η Ατλέτικο Μινέιρο και, τελευταία, η Φλαμένγκο.

Στα 64 του χρόνια είναι χωρίς ομάδα από το Σεπτέμβρη τού 2023 και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να του δώσει την προοπτική να επιστρέψει στην Ευρώπη και, μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα, να κάνει πρωταθλητισμό με αξιώσεις, να πάρει τίτλους, να παίξει στην Ευρώπη.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιάννης Ντούζγο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Λατινική Αμερική, που έχει διακριθεί κυρίως ο Σαμπάολι, προκειμένου να σχολιάσει το ρεπορτάζ.



"Δέλεαρ ο Παναθηναϊκός για Σαμπάολι - Με τον μπάτζετ Τερίμ-Γιοβάνοβιτς - Θα βοηθήσει αν..."

"Ο Σαμπάολι αυτή τη στιγμή θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό, γιατί η Ευρώπη πάντα αποτελεί δέλεαρ. Και ο Παναθηναϊκός μπορεί να του προσφέρει τη δυνατότητα να κάνει πρωταθλητισμό και να παίξει στην Ευρώπη", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε:

"Αριστερά και δεξιά δεν έχει ακουστεί το όνομά του για κάποια ομάδα. Ακόμα κι αν δεν παίζει στην Ευρώπη, τελικά, ο Παναθηναϊκός, μπορεί να έρθει ο Σαμπάολι".

Τι μπάτζετ θα χρειαστεί;

"Με το μπάτζετ που διαχειρίστηκαν Γιοβάνοβιτς-Τερίμ μια χαρά μπορεί να δουλέψει. Παίρνει το καλύτερο των παικτών, μπορεί να ενεργοποιήσει και το υπάρχον ρόστερ. Είναι ο πρώτος προπονητής που παίζει με ρίσκο και προσεγγίζει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια, καμία σχέση με Γιοβάνοβιτς".
 
Πώς του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του;

"Θέλει ταχυδύναμη, θέλει πρεσάρισμα, τρέξιμο, να κλείσουν χώρους, να παίζουν επιθετικά αλλά πιεστικά επιθετικα. Να πατούν πιο γρήγορα από τους αντιπάλους τους χώρους. Είναι της σχολής Μπιέλσα".

Μπορεί, αν τελικά έρθει, να τα καταφέρει;

"Θέλει τα δύσκολα σαν προσωπικότητα, αλλά στις ομάδες που πήγε τα τελευταία χρόνια, πήγε σε δύσκολες περιόδους. Αν έχει ηρεμία και του δοθεί χρόνος, μπορεί να βοηθήσει".

 

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr