Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία έφτασε στα αυτιά τού sportdog λίγο μετά τον τελικό τού Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη, για ποδοσφαιριστή που φαίνεται ότι έχει πολύ ψηλά στη λίστα του το Τριφύλλι, προκειμένου να ενισχυθεί στο δεξιό άκρο τής άμυνάς του.

Γιατί αναμφίβολα πρόκειται για ψαγμένη περίπτωση, 24 ετών, διεθνή, με γεμάτες σεζόν σε ομάδα-γίγαντα, που φαίνεται ότι μπορεί να τον δελεάσει η ευρωπαϊκή πρόκληση. Πρόκειται για τον Σαούντ Αμπντουλχαμίντ, της Αλ Αχλί, που είναι γεννημένος τον Ιούλιο του 1999, είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες τ'ης Σαουδικής Αραβίας αλλά και με την Ανδρική (με την οποία έχει 28 εμφανίσεις και 1 γκολ), το market value κυμαίνεται στα 3 εκατ. ευρώ και μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας.

Κυρίως αγωνίζεται ως δεξιός μπακ (είναι δεξιοπόδαρος), αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο αλλά και ως σέντερ μπακ. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει 50 ματς, 4 γκολ και 9 ασίστ με τη φανέλα τής ομάδας του και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2025 - Τυπικά, δηλαδή, στα τέλη τού προσεχή Δεκέμβρη μπορεί να μιλήσει με όποια ομάδα θέλει για να αποχωρήσει.

Πλην του Παναθηναϊκού ενδιαφέρον για την περίπτωσή του έχει δείξει και η Τουλούζ, που επίσης μπορεί να του προσφέρει αγωνιστικό και οικονομικό κίνητρο, αν και σε επαφή που υπήρξε με τον ατζέντη τού παίκτη δεν μάθαμε περισσότερα - Ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε και αρνήθηκε επαφή.

Το ενδιαφέρον με την περίπτωση του Αμπντουλχαμίντ, πέρα από το γεγονος ότι έχει παίξει σε Αλ Ιτιχαντ και Αλ Αχλί μέχρι στιγμής στην καριέρα του, είναι ότι πιθανή έλευσή του θα σημαίνει, παράλληλα, το τέλος τού Κώτσιρα από την ομάδα. Αν και είναι σαφες ότι πλην των Πράσινων, και η Τουλούζ μπορεί να αποτελέσει πρώτης τάξης προοπτική για εκείνον.

 

"Δεν φεύγουν εύκολα οι Σαουδάραβες από την πατρίδα τους - Αυτό είναι το θέμα με Αμπντουλχαμίντ - Καλός, γρήγορος, σέντρα και ντρίπλα"

Πέρα από την αρχική είδηση, το sportdog ήθελε να δώσει βάθος στην ενημέρωση ακτινογραφώντας το ρεπορτάζ με τη βοήθεια του Δημήτρη Σιώρη, expert του ποδοσφαίρου στο αραβικό ποδόσφαιρο, για να μάθουμε περισσότερα.

Δημήτρη, πόσο εύκολο είναι να φύγει από τη Σαουδική Αραβία για να έρθει στον Παναθηναϊκό ο Αμπντουλχαμίντ;

"Μέχρι πριν από 24-25 χρόνια δεν έφευγαν οι παίκτες από τη χώρα: Και δεν τους άφηναν εύκολα να φύγουν από τη χώρα και δεν είχαν κάποια οικονομική ανάγκη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Μοχάμεντ Αλ Νταέγια, τερματοφύλακα-θρύλου, που τον ήθελε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μαν. Γιουνάιτεντ για αντικαταστάτη του Μπαρτέζ, αλλα δεν τον άφησαν να φύγει. Ακόμα δεν έχουν βγει πολλοί από τη χώρα αν και, γενικά, το επίπεδο πέφτει - Λίγοι Σαουδάραβες είναι που τους θέλουν τοπ ομάδες στη χώρα πια".

Τον "βλέπεις" στον Παναθηναϊκό;

"Το θέμα είναι αν μπορεί να προσαρμοστεί, γιατί είναι διαφορετική η κουλτούρα κ.λπ. Ένας Μουσουλμάνος να φύγει από τη χώρα και να έρθει στην Ευρώπη".

Αγωνιστικά πώς είναι;

"Είναι καλός, γρήγορος, έχει ντρίπλα, σέντρα, είναι αναντικατάστατος της Αλ Χιλάλ, που είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ασίας. Είναι σε διαρκή άνοδο και το συμβόλαιό του λήγει σε έναν χρόνο. Δε νομίζω πάντως να σταθεί εμπόδιο η Χιλάλ αν θελήσει να φύγει".

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr