Τη σφραγίδα του στη σπουδαία πορεία του Ολυμπιακού έως τον τελικό του Conference League έχει βάλει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που σε δηλώσεις του στην Cosmote TV στάθηκε στο θέμα της νοοτροπίας του νικητή που έχει περάσει στην ομάδα του.

«Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή. Έλειπε όταν ήρθα εδώ. Δεν θέλω να πω ότι την έφερα εγώ, αλλά όλοι μαζί καταφέραμε να βρούμε αυτή τη νοοτροπία και την πίστη για τη νίκη.

Φέρομαι σε όλους με τον ίδιο ωραίο τρόπο. Είμαι ένας αρκετά ανοιχτός και προσιτός άνθρωπος. Προσπαθώ να διατηρώ μία κανονικότητα και ηρεμία στην ομάδα. Ήθελα να κερδίσω κάποιους παίκτες και όσο περνάει ο καιρός κερδίζω όλο και περισσότερους», είπε ο Ισπανός προπονητής.

Όσον αφορά το αν είχε μιλήσει με τους Πειραιώτες μετά την απόλυση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πριν την πρόσληψη του Κάρλος Καρβαλιάλ, ανέφερε: «Εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει. Είχε γίνει μία συζήτηση όταν έφυγε ο Μαρτίνεθ και πριν έρθει ο Καρβαλιάλ. Υπήρχε Πορτογάλος τεχνικός διευθυντής και κάτι είχε αναφέρει, αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει».