Στη γαλλική αγορά έχει στρέψει για μία ακόμα φορά την προσοχή της τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ, καθώς μετα τους Σιντιμπέ, Ελίασον, Μουκουντί, Μισελέν και Λε Ταλέκ, που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια, ένας ακόμα ποδοσφαιριστής απασχολεί τους Κιτρινόμαυρους.

Ο λόγος γίνεται για τον Μοντάσαρ Ταλμπί, διεθνή Τυνήσιο στόπερ που έχει συνδεθεί το τελευταίο διάστημα με την Ένωση, και η περίπτωσή του είναι αξιοπρόσεκτη. Γιατί είναι στόπερ με θητεία σε Τουρκία και Ρωσία, πλην της Γαλλίας, σε άριστη ηλικια (26 ετών) και παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαιρι του 2025 με τη Λοριάν, η γαλλική ομάδα φέτος υποβιβάστηκε.

Εξελιξη που προφανώς αποτέλεσε έκπληξη στη Ligue 1, καθώς είχε market value στο μπάτζετ της ανάλογο του Ολυμπιακού, παρόλα αυτά λόγω και του υποβιβασμού αναμένεται να αποχωρηστεί κάποια συμβόλαιο. Μπορεί ο Ταλμπί, με τη χρηματιστηριακη αξία στα 8 εκατ. ευρώ, να είναι ένα από αυτά; Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Μιχάλη Σινάκο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Γαλλία, για να δώσει προεκτάσεις στο ρεπορτάζ.

"Αθλητικός στόπερ - Θα συμπληρωνει στην ΑΕΚ - Μόνο έτσι μπορεί να έρθει στην Ένωση"

"Είναι στόπερ σε καλή ηλικία και η ομάδα του, η Λοριάν, υποβιβάστηκε με θλιβερές γενικές αμυντικές επιδόσεις. Έπαιζε με τριάδα η Λοριαν, αλλά δεν ήταν αναντικαταστατος ο Ταλμπί - Παρόλα αυτά επαιξε, συνολικά, σε 25 παιχνίδια", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Ψηλό παιδί είναι, έχει θητεια σε Τουρκία και Ρωσία επίσης. Αλλά θεωρώ ότι αν έρθει θα είναι στόπερ που θα συμπληρωνει. Είναι αθλητικός μεν, και 1,90 μ. ύψος, αλλά δεν είναι ο στόπερ-προσωπικότητα στην άμυνα".

Θα μπορούσε η ΑΕΚ να τον αποκτήσει ακόμα και δωρεάν λόγω τού υποβιβασμού τής ομάδας του;

"Η Λοριάν έχει λεφτά, είχε το 8ο μπάτζετ στην κατηγορία φέτος, πρώτη κίνηση του προέδρου της ήταν να κάνει γνωστό ότι δεν θα σκορπίσει η ομάδα αλλά θα κρατήσει αυτούς που θέλει. Λίγο μετέωρη είναι τώρα η κατάσταση, λόγω του ότι ίσως υπάρξει θέμα προπονητή, αλλά δεν πέφτει και διαλύεται. Μόνο αν δεν τον θελουν θα τον αφήσουν να φύγει δηλαδή".