Τάκης Λεμονής: Στο Metropolis 95.5 μίλησε για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League ο πρώην προπονητής των Ερυθρολεύκων και αναφέρθηκε παράλληλα στις δικές του φιλοδοξίες και το Πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ.

«Χαίρομαι που τα λέμε τώρα. Παρακολουθώ το ποδόσφαιρο, προσπαθώντας να βγω για το εξωτερικό. Παλεύουμε για να δουλέψουμε έξω. Αυτό είναι μία πρόκληση. Το οποίο το παλεύω, δεν είναι αρκετά εύκολο, αλλά θα δο0ύμε τι θα γίνει.

Γενικά κάποια παιδιά τα έχουν καταφέρει, έχει ανοίξει η αγορά και οι χώρες των εμιράτων και της Ασίας, Αυτό είναι καλό γενικά. Πρέπει να γίνουμε πρεσβευτές και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουν αλλάξει λίγο τα πράγματα. Υπάρχουν γραφεία με πρόσβαση παντού. Ελπίζω ότι κάτι θα καταφέρω».

- Μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο ο Ολυμπιακός;

«Εδώ που έφτασαν τα πράγματα, ο Ολυμπιακός έχει τις ίδιες πιθανότητες με την Φιορεντίνα. Ίσως η πρόκριση με την Μακάμπι, η απόλυτη υπεροχή του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα, λέω ότι ναι μπορεί να έρθει το κύπελλο. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων. Ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Όταν αντιμετωπίζουμε την Άστον Βίλα, έχεις δικαίωμα στο όνειρο. Το κίνητρο και στις δύο ομάδες είναι τεράστιο. Υπάρχει υπερβολική πίεση μέσα στην ομάδα και υπάρχει άγχος. Το ζητούμενο είναι πως θα λειτουργήσει θετικά.

Ελπίζω ο Ολυμπιακός να πάει πιο ελεύθερα. Έχει αυτοπεποίθηση σαν ομάδα. Δύο ομάδες που δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Δεν υπερτερεί η μία, έναντι της άλλης. Η Φιορεντίνα έπαιξε πέρυσι στον τελικό. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ περισσότερα ματς στην πλάτη του. Η ζυγαριά, μπαλαντζάρει στο 50-50.

Όλοι καταλαβαίνουν και ξέρουν ότι πολλές φορές στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει λογική. Πρέπει να γίνονται, αλλά δεν σου διασφαλίζουν την επιτυχία. Ο Ολυμπιακός έκανε με τον Μεντιλίμπαρ, καλό συνδυασμό. Και ήρθαν και τρεις παίκτες που βοήθησαν στο κέντρο. Και αυτό είναι το μυστικό. Δεν έφθασε τυχαία στον τελικό. Αποσυντόνισε τις ομάδες που είχε μπροστά του.

Η τακτική προσέγγιση στα προηγούμενα ματς, ήταν εξαιρετική. Θα είμαι παρών στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός κάλεσε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο κλαμπ. Δείχνει ο σύλλογος, σεβασμό σε όσους έχουν γράψει ιστορία».

- Για το Πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ;

«Είναι σπάνιο, ήταν πολύ καλό, ιδιαίτερα όταν είσαι στην πλευρά του νικητή είναι υπέροχο. Όλες οι ομάδες και οι τέσσερις είχαν να πουν ένα…. αν. Αν είχαν κερδίσει αυτό το ματς. Ακόμη και η φάση του Καρίμ ήταν καθοριστική. Όμως πρέπει να αναφέρω ότι δίκαια πήρε ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Είδαμε και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν σημαντικό και στα απαιτητικά παιχνίδια. Έχεις να διαχειριστείς παιχνίδια σε λίγες ημέρες. Οσο για τους παίκτες, που αγωνίστηκαν, θα σταθώ περισσότερο στον Κωνσταντέλια. Ήταν καθοριστικός σε αρκετά σημεία. Μου αρέσει και το στυλ παιχνιδιού. Κάνει απρόβλεπτα πράγματα στο γήπεδο. Θα ήθελα να σταθώ και στον Φορτούνη που έχει αποκτήσει τον αρχηγικό του ρόλο. Έκανε πολύ καλή δουλειά που ο κόσμος δεν μπορεί να κρίνει εύκολα», είπε ο Τάκης Λεμονής.