Λεωνίδας Βόκολος:Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε o Έλληνας τεχνικός που μίλησε για την πορεία της Λαμίας, την οποία οδήγησε στα πλέι οφ και στην έκτη θέση, αλλά και για τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δίκαια κατέκτησε το τρόπαιο.

«Να είστε καλά, είναι περίοδος ξεκούρασης αυτή που διανύουμε. Στο τέλος είναι άκρως επιτυχημένη η σεζόν και αυτό κρατάμε. Και συνεχίζουμε. Με την οικογένεια είμαστε μαζί και λίγο άγχος για τον γιό που δίνει πανελλήνιες εξετάσεις. Το πιο σημαντικό είναι η οικογένεια. Το άλλο άγχος είναι διαχειρίσιμο. Θα πρέπει να λειτουργούμε σωστά. Σίγουρα όταν κάνεις μία τέτοια επιτυχία με την ομάδα, πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν δίπλα στην ομάδα. Οι πρωταγωνιστές ήταν οι παίκτες.

Ήταν μία επιτυχία που μου δίνει κουράγιο για την συνέχεια. Είναι θέμα αρχών που έχει ο κάθε ένας. Ο προπονητής πρέπει να παίρνει τις ευθύνες για κάθε τι. Είναι θέμα χαρακτήρα και θέμα ανθρώπου».

- Είσαι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου;

«Εννοείται ότι είμαι. Ασκώ την προπονητική για πολλά χρόνια. Με την προπονητική, μαθαίνεις, πρέπει να κοιτάζεις μπροστά. Και εγώ και το επιτελείο μου, είμαστε έτοιμοι για να προχωρήσουμε. Είμαι έτοιμος για μία πρόκληση και ένα πρότζεκτ, όπως κι αν λέγεται. Είμαι επαγγελματίας προπονητής, μπορώ να διαπραγματευθώ με βάση τα όσα συμβαίνουν. Δεν θέλω να πω, γιατί τελείωσε η συνεργασία μου με την Λαμία. Ο κόσμος της Λαμίας και με αγάπησε και έδειξε πίστη σε εμένα. Η πόρτα της Λαμίας θα είναι ανοιχτή για εμένα, αυτό πιστεύω».

- Το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, πως θα το χαρακτήριζες;

«Ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά από όσα έχω να θυμάμαι. Πρέπει να το κρατήσουμε. Και να μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε ανταγωνισμό. Είναι το φαινόμενο που επικρατεί στην Ελλάδα, της αμφισβήτησης δηλαδή για τον ΠΑΟΚ επειδή έχασε βαθμούς με εμάς. Είδατε τι έγινε στη συνέχεια; Πήρε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, όλα τα ντέρμπι.

Δίκαια πήρε το Πρωτάθλημα, καθώς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έκανε το απόλυτο. Κανείς δεν μπορεί να πει κάτι αντίθετο. Επίσης, ξέχωρα από τα οπαδικά, εύχομαι να το σηκώσει ο Ολυμπιακός το ευρωπαϊκό τρόπαιο και για τον κόσμο του και για την Ελλάδα», είπε ο Λεωνίδας Βόκολος.