Αιφνιδιασμένος από την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ΑΕΚ έδειξε ότι είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, μιλώντας την Τρίτη (11/6) στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ανέφερε ότι ο Μελισσανίδης του είχε πει ότι θα φύγει από την Ένωση, αλλά εκείνος δεν τον πίστευε.

«Τον είχα γνωρίσει κατά την προεκλογική περίοδο, έχοντας την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας, δεν γνωριζόμασταν. Είναι απώλεια, πρώτα για την ΑΕΚ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Την έφτασε στο σημείο που την έφτασε και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά, αλλά και με την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο είναι κόσμημα. Έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την ιστορία της ΑΕΚ.

Πέρασαν και άλλοι πρόεδροι από την ΑΕΚ που πρόσφεραν πολλά, αλλά στην κορυφή της ιεραρχίας των προέδρων της είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μιλούσαμε συχνά-πυκνά, η σχέση μας ήταν πάρα πολύ καλή. Δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα με αυτούς τους ανθρώπους, με τις πρακτικές τους έχω. Δηλαδή με τις κόντρες τους. Είναι πάρα πολύ ισχυρή προσωπικότητα ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όταν έβαζε έναν στόχο, δεν έκανε πίσω και τον πετύχαινε. Ξαναλέω, είναι απώλεια για την ΑΕΚ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει ανάγκη από επενδυτές του βεληνεκούς του.

Μου είχε πει ότι “θα κάνω το γήπεδο και θα φύγω”, αλλά δεν τον είχα πιστέψει και του το είπα. Του λέω δεν πρόκειται να φύγεις, η ΑΕΚ είναι η ζωή σου. Δυστυχώς ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου. Του χρωστάει πολλά το ελληνικό ποδόσφαιρο και πολλά περισσότερα ο οργανισμός της ΑΕΚ. Είχε τα προβλήματα με το γήπεδο τότε, με τις προσφυγές και είχε στεναχωρηθεί. Είναι όμως πείσμων άνθρωπος», είπε ο Γραμμένος.

Επίσης, δήλωσε:

Για το ότι η Εθνική δεν έχει δικό της προπονητικό κέντρο: «Πρέπει να γίνει προπονητικό κέντρο, είχαμε ξεκινήσει κι εμείς τότε. Είχαμε βρει και έναν χώρο, ο κ. Βρακάς έτρεχε το πλάνο. Η ΕΠΟ δεν είχε όμως τα κονδύλια. Υπάρχουν πλέον προγράμματα που ενισχύουν τέτοια πρότζεκτ. Ο Άγιος Κοσμάς ήταν πρόχειρη λύση, αλλά παρέμεινε εκεί η Εθνική, αφού ουδέν μονιμότερον του προσωρινού στην Ελλάδα. Και να υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκει γήπεδα να προπονηθεί, δεν είναι φρόνιμο να βρίσκεται μία εδώ και μία εκεί. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, έχει γίνει επιστήμη».

Για το αν μπορεί ένας πρόεδρος της ΕΠΟ να κάνει μέσα σε τέσσερα χρόνια όσα δεν έγιναν σε 20 χρόνια, με αφορμή την ανάληψή της από τον Μάκη Γκαγκάτση: «Αν αναφέρεστε σε αυτά που προγραμματικά είχε εξαγγείλει ο Μάκης Γκαγκάτσης, μπορούν να γίνουν μέσα σε μία τετραετία. Το προπονητικό κέντρο μπορεί να γίνει μέσα στην τετραετία. Τα υπόλοιπα είναι διοικητικής μορφής. Η ενίσχυση του VAR μπορεί να γίνει, δεν είναι δύσκολο. Το προπονητικό είναι δύσκολο ή η στελέχωση της ΚΕΔ από ξένους αρχιδιαιτητές. Ο Φρόιντφελντ ήταν συνυποψήφιος με τον Κλάτενμπεργκ και ψήφισε με 4-0 τον Κλάτενμπεργκ το Big-4. Το ισοζύγιο γέρνει προς την πλευρά των ξένων αρχιδιαιτητών».

Για το αν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με τους τακτικούς δικαστές: «Είμαι υπέρ των τακτικών δικαστών. Δεν θα συμφωνήσω με την άποψη ότι πρέπει να επανέλθουμε σε άλλες εποχές. Πρέπει να σας θυμίσω ότι απέχουμε παρασάγγας από τη φιλοσοφία της Ελβετίας. Μία επαναφορά σε εποχές προ του 2015 με μικτή σύνθεση. Πρέπει να γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο, το πειθαρχικό δίκαιο. Δεν μπορεί να βγαίνει και να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει. Πρέπει να μπει μία τάξη».

Πάρε μέρος στο European Football Fantasy 2024 του Sportdog.gr