Την εκπόνηση του πλάνου που θα υλοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι, για να είναι ο Ολυμπιακός πανέτοιμος για την πρόκληση του Champions League αλλά και του πρωταθλητισμού στην Ελλάδα, ετοιμάζουν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του. Και όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής, ο Ισπανός τεχνικός θέλει δυνατες κινήσεις το προσεχές καλοκαίρι που θα αλλάξουν τα δεδομενα στην 11άδα.

Τον Μεντιλίμπαρ τον γνωρίζουμε, άλλωστε, δεν είναι ο προπονητής που θα δεχτει να γίνουν 8-10 μεταγραφές καθώς πιστεύει στο σύνολο, στην ομάδα, και δεν του αρέσει κάθε φορά να αρχίζει από την αρχή. Για αυτό και φαίνεται ότι έχει ζητήσει να υπάρξουν 4 δυνατές κινήσεις, από το πάνω ράφι, δηλαδή, που θα δώσουν στον Ολυμπιακό πράγματα που του λείπουν τώρα και θα βοηθήσουν την ομάδα στις προκλήσεις που έχει μπροστά της.

Λέγεται μάλιστα ότι ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου έχει καταθέσει την πρώτη σχετική έκθεση προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ακριβώς για να είναι η ομάδα έτοιμη στην ώρα της. Τι αναφέρει αυτή η έκθεση το γνωρίζουν μόνο οι Μαρινάκης, Μεντιλίμπαρ και οι στενοί συνεργάτες τους, αλλά με βάση όσα ακούγονται στην πιατσα μπορούμε να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.

Εγκρίθηκαν 4 μεταγραφές Ch. League σε Ολυμπιακό - Πρώτος ο εξτρέμ 10 εκατ.!

Γιατί για παράδειγμα η έλευση ενός εξτρέμ (ανεξάρτητα από την υπόθεση Ποντένσε!) που θα ανοίγει ρήγματα στα άκρα, θα κουβαλάει την μπάλα, θα μπαίνει στην περιοχή, θα σεντράρει, θα σουτάρει κ.λπ., είναι κεντρικής σημασίας. Τέτοιος παίκτης είναι ο Τζον Αρίας, για τον οποίο ο Ολυμπιακός είχε προσφέρει 10 εκατ. ευρώ στη Φλουμινένσε τον περασμένο Γενάρη αλλά η πρότασή του είχε απορριφθεί, αλλά και ο Γκουστάβ Ίσακσεν που δεν είναι σίγουρο ότι η Λάτσιο θα τον παραχωρούσε με 10 εκατ. ευρώ αλλά θα μπορούσε ίσως να βρεθεί λύση συνιδιοκτησίας.

O Μάρκο Ασένσιο είναι επίσης παιχταράς για τα εξτρέμ που είχε συνδεθεί με τον Ολυμπιακό και η Παρί δεν είναι αρνητική να τον παραχωρήσει. να κρατήσουμε και το όνομα του Ιβαν Χάιμε, της Πόρτο που είναι με τη μορφή δανεισμού στη Βαλένθια, αν και προφανώς δεν είναι η τοπ λύση. Παρόλα αυτά και εκείνος είχε απασχολήσει και το όνομά του υπάρχει ακόμα στη λίστα.

Εγκρίθηκαν 4 μεταγραφές Ch. League σε Ολυμπιακό - Πρώτος ο εξτρέμ 10 εκατ.!

Κρατήστε κάτι ακόμα: Λόγω της Νότιγχαμ Φόρεστ ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει παρτίδες με ομάδες από την Αγγλία, είναι πιο εύκολη η επικοινωνία δηλαδή. Δεν λέει κανείς ότι είναι εύκολα να πάρει έναν παίκτη από την Premier League για να έρθει να παίξει στην Super League, αλλά με την πρόκληση της συμμετοχής στο Champions League είναι καλύτερο να είσαι στον πάγκο της Λίβερπουλ ή στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού; Η αναφορά δεν είναι τυχαία...

Ξανά για τον πανάκριβο Αρίας ο Ολυμπιακός

Το όνομα του Τζον Αρίας έχει επιστρέψει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού τα τελευταία 24ωρα, καθώς ο 27χρονος άσος είχε συνδεθεί με τους Πειραιώτες και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο - Διεθνής Κολομβιανός εξτρέμ της Φλουμινένσε, που θέλει να κάνει το πέρασμα στην Ευρώπη και να παίξει μπάλα.

Ο Αρίας έχει απογειώσει την καριέρα του με τη φανέλα τού βραζιλιάνικου συλλόγου από το καλοκαίρι του 2021 που υπέγραψε συμβόλαιο, με την αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο να ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ. Το συμβόλαιό του με τη Φλουμινένσε λήγει το καλοκαίρι του 2028 (ανανεώθηκε τον Φεβρουάριο του 2025), κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί και τα χρήματα που θα ζητήσει η "Φλου" αναμένεται να είναι πολλά.

Ήδη τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός είχε προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, πριν προχωρήσει στην ενεργοποίηση της συμφωνίας με τον Λουίς Πάλμα, αλλά η προταση είχε απορριφθεί. παρολα αυτα από τη Βραζιλία αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ΄τι ο παίκτης θέλει πολύ να έρθει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί.

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντούζγο, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στη Βραζιλία καθώς αναλύει αγώνες τού πρωταθλήματος εκεί, προκειμένου να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες.

Εγκρίθηκαν 4 μεταγραφές Ch. League σε Ολυμπιακό - Πρώτος ο εξτρέμ 10 εκατ.!

"Θυμίζει Γκαλέτι αλλά με άλλη ταχύτητα και τεχνική, 15εκατ. η Φλουμινένσε - Πατάει περιοχή, σουτάρει και πασάρει"

"Πολύ καλός παίκτης ο Τζον Αρίας, εξτρέμ, παίζει στη Φλουμινένσε, είναι διεθνής Κολομβιανός, πέρσι ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας. Ψαχνόταν για να φύγει στην Ευρώπη. Η Φλουμινένσε ζητάει πολλά χρήματα όμως, σίγουρα θα ζητήσει ένα ποσό κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, γιατί είναι αυτός είναι ο ποδοσφαιριστής της που μπορεί να φέρει τα περισσότερα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε για την προοπτική να έρθει στον Ολυμπιακό μέσω της Νότιγχαμ Φόρεστ:

"Υποθέτω ότι αν γίνει κάτι για τον Ολυμπιακό, θα είναι μέσω Αγγλίας που μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια ποσά. Ίσως να γίνει κάπως έτσι. Είναι στο πικ τής καριέρας του και ξεχώρισε πέρσι, παρά την κακή σεζόν της ομάδας του. Θέλει να φύγει για να παιξει στην Ευρώπη, αλλά το ζήτημα είναι τα χρήματα που θα ζητήσει η Φλουμινένσε".

Ποια είναι τα καλά του στοιχεία;

"Είναι στο στιλ του Ποντένσε (γιατί είναι και αυτός μικρόσωμος) αλλά είναι πιο αθλητικός. Του αρέσει να πατάει περιοχή. Μπορεί να πάρει την μπάλα και να μπει στην περιοχή, να κάνει κοφτές κινήσεις, σουτ, πάσα".

Ποιον θυμίζει στο παιχνίδι του, για να γίνει πιο κατανοητή η εικόνα του;

"Κλασσικός εξτρέμ, είναι, όπως ήταν ο Γκαλέτι αλλά με άλλη ταχύτητα και τεχνική και σε σχέση με τον Αργεντινό".