Ο Ολυμπιακός πήρε την απόφαση να συστήσει εκ νέου τη β’ ομάδα του, η οποία θα λάβει μέρος στο επόμενο Πρωτάθλημα της Super League 2. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν διαλύσει το τμήμα μετά τον υποβιβασμό του πρόπερσι, αφού το επίπεδο της Γ’ Εθνικής δεν κρίθηκε ικανοποιητικό για την ανάπτυξη παικτών. Ωστόσο, από τη στιγμή που άδειασε θέση για τη Super League 2, ο Ολυμπιακός Β’ επανιδρύεται και θα συμμετάσχει κανονικά στην κατηγορία.

Οι Πειραιώτες κατέληξαν στην περίπτωση του Γιώργου Σίμου για την τεχνική ηγεσία, ποντάροντας σε έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπεριία στην ανάπτυξη νεαρών παικτών. Υπάρχουν πάντως φήμες ότι μπορεί να επιστρατευτεί και ένας ποδοσφαιριστής που μόνο... νεαρός δεν είναι, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα προς μίμηση για τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες. Ο λόγος για τον Ματιέ Βαλμπουενά!

Η πρώτη τεράστια μεταγραφή Μαρινάκη για την ομάδα Β' του Ολυμπιακού!

Σύμφωνα με όσα «ψιθυρίζονται» στη μανατζερική πιάτσα, υπάρχει η σκέψη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό ο προσεχώς 40χρονο Γάλλος (σ.σ. τον Σεπτέμβρη μπαίνει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του), αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αρχηγού στον Ολυμπιακό Β’.

Ο Βαλμπουενά δεν θα παραμείνει στην Καλλιθέα μετά τον υποβιβασμό της και ψάχνεται για το επόμενο βήμα. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το... χέρι του στη φωτιά για το αν θα συνεχίσει το ποδόσφαιρο, με τον Γάλλο άσο να ανακοινώνει το επόμενο διάστημα την απόφασή του. Αν θεωρήσει πως μπορεί να παίξει για έναν ακόμα χρόνο, πιθανότατα δεν θα τον άφηνε αδιάφορο η επιστροφή στον Ολυμπιακό, μία ομάδα με την οποία δέθηκε και αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλη στην καριέρα του. Ο ίδιος άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ την πικρία του για την αποχώρηση από τον σύλλογο το 2023 κατόπιν απόφασης του τότε προπονητή, Ντιέγκο Μαρτίνεθ τονίζοντας πως πίστευε ότι είχε ακόμα τη δυνατότητα να βοηθήσει τους Ερυθρόλευκους, ακόμα στην ηλικία των 38 ετών.

Με την επιστροφή του Βαλμπουενά, αφενός ο βετεράνος άσος θα έχει την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του στο Λιμάνι. Αφετέρου τα νέα παιδιά του Ολυμπιακού Β’ θα μάθουν πολλά δίπλα σε ένα σπουδαίο ποδοσφαιριστή, ο οποίος όχι μόνο έχει κάνει μεγάλη καριέρα, αλλά παράλληλα αποτελεί παράδειγμα για το πώς φροντίζει το σώμα του ώστε να ανταπεξέρχεται σε επίπεδο Super League ακόμα και στα 40 του χρόνια.

Μετά τον Βαλμπουενά και ο Σιόβας στον Ολυμπιακό Β'

Αμφότεροι έχουν τιμήσει την ερυθρόλευκοι φανέλα και εχουν διακριθεί με το έμβλημα του Ολυμπιακού στο στήθος. Παρόλα αυτά ο Ματία θα γίνει 41 ετών τον προσεχή Σεπτέμβρη (αν και προέρχεται από γεμάτη σεζόν με την Καλλιθέα) και o Σιόβας θα γίνει 37 την ίδια εποχή και είναι χωρίς ομάδα από τον περασμένο Φλεβάρη που έφυγε από τη Λαμία. Θα μπορούσαν με αυτά τα δεδομένα να επιστρέψουν στον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ, με τις εντάσεις και τα τρεξίματα στο παιχνίδι, σε μια σεζόν που υπάρχει μπροστά και η πρόκληση του Champions League;

Η πρώτη τεράστια μεταγραφή Μαρινάκη για την ομάδα Β' του Ολυμπιακού!

Για τη προσεγμένη 25άδα που θελει να έχει και φέτος στη διάθεσή του ο Ισπανός τεχνικός ίσως όχι, αλλά λύση μπορεί να βρεθεί. Γιατί αμφότεροι θέλουν να κλείσουν την καριέρα του στον Ολυμπιακό και φέτος το κλαμπ θα έχει ξανά δεύτερη ομάδα στη Super League 2 - Μπορούν δηλαδή να υπογράψουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό β΄, ώστε να δώσουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα πιο νεα παιδιά που θα υπάρχουν εκεί, και να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προωθηθούν στην πρώτη ομάδα για να καλύψουν κάποια έκτακτη ανάγκη. Ή, σε κάθε περίπτωση, για να βρεθούν στο γήπεδο και να παίξουν ένα τελευταίο παιχνίδι με τη φανέλα της ομάδες που αγάπησαν και αγαπήθηκαν...