Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη εξέφρασε ο Σέρχιο Πένια, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Desvelados του τηλεοπτικού σταθμού América TV στο Περού.

«Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ για δύο ακόμη χρόνια. Αν μπορώ να μείνω στην Ευρώπη, θα το κάνω για όλη την καριέρα μου. Αγαπώ την Αλιάνζα Λίμα και αν μου προκύψει η ευκαιρία, θα ήθελα να είμαι εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Απίστευτη δήλωση ΠΑΟΚτσή: "Φοράω το 4 και δεν παίζω καθόλου"!
Intime

«Αν όταν θελήσω να επιστρέψω στην Αλιάνζα δεν με θέλουν, θα εξετάσω προτάσεις και από την Σπόρτινγκ Κριστάλ ή την Ουνιβερσιτάριο. Δεν θα είχα πρόβλημα, παρότι υποστηρίζω την Αλιάνζα.»

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για τον αριθμό που φορά στη φανέλα του στον ΠΑΟΚ, χάρισε την... ατάκα της βραδιάς:

«Δεν θέλω να ξέρω τίποτα για το νούμερο 4, γιατί αυτό φοράω στον ΠΑΟΚ και δεν παίζω καθόλου!», απάντησε γελώντας.