Την Τρίτη (03/06) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση εργασίας, η οποία είναι πρωτοβουλία της ΕΠΟ και βρίσκεται υπό την αιγίδα της UEFA, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πέντε μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης, οι οποίες είναι αυτές που θα αγωνιστούν φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνάντηση του "Big 5" με πρωτοβουλία της ΕΠΟ υπό την αιγίδα της UEFA!

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία ενός σταθερού και λειτουργικού πλαισίου συνεργασίας, που θα ενισχύσει τη συνολική παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη και θα συμβάλει στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων, που προσφέρει το νέο σύστημα διεξαγωγής των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Μάλιστα, το νέο φορμάτ, οι σοβαρές προοπτικές που δημιουργεί και η μεγάλη ευκαιρία, που παρουσιάζεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τα θέματα που θα συμπεριλάβει αποκλειστικά η συζήτηση.

Επιπλέον, η συνάντηση αυτή έχει ως απώτερο σκοπό τη θεσμοθέτηση ενός άτυπου κώδικα συνεργασίας, που θα διευκολύνει τους συλλόγους στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις.

Από πλευράς UEFA, θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, και τα στελέχη του τμήματος διασυλλογικών διοργανώσεων, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εκ νέου αναλυτικά όλα τα δεδομένα του νέου φορμάτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες των ελληνικών ομάδων.