Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού καθώς οι Πειραιώτες δεδομενα φέτος το καλοκαίρι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στο ισπανικό ποδόσφαιρο - Μια αγορά που την γνωρίζει πολύ καλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και, αν χρειαστεί, μπορει να μεσολαβήσει για να πείσει εναν ποδοσφαιριστή ώστε να υπογράψει στους Ερυθρόλευκους.
Διαβάστε επίσης...
Τα κλειδιά στο πλάνο του Ισπανού τεχνικού αφορούν την άμεση ενίσχυση της ομάδας, καθώς ο Μεντιλίμπαρ θέλει να έρθουν άμεσα τρεις παίκτες υψηλού επιπέδου, που θα βοηθήσουν με την παρουσία τους τον Ολυμπιακό να αλλάξει επίπεδο. Πρόκειται για έναν εξτρεμ,έναν σεντερ μπακ και έναν αμυντικό μέσο,που θα βοηθήσυν ώστε να ενισχυθεί σημαντικά ή βασική 11άδα του κλαμπ.
Παρόλα αυτά δεν θα κάνει μόνο τις τρεις κινήσεις ο Ολυμπιακος, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν και πωλήσεις: Τόσο για παίκτες που είναι προγραμματισμένο να βρεθούν στη βιτρίνα, όπως είναι ο Ορτέγκα και ο Βέλντε που οι Ερυθρόλευκοι περιμενουν να φέρουν προτάσεις, συνολικά, στα 10-11-12 εκατ. ευρώ όσο και για ποδοσφαιριστές που ίσως τώρα δεν πηγαίνει το μυαλό μας.
Όπως είναι για παράδειγμα ο Γιάρεμτσουκ,που σαφώς ο Μεντιλίμπαρ τον θέλει στην ομάδα μαζί με τον Ελ Κααμπί για να αποτελέσουν την αιχμή τού δόρατος τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αλλά αν γινει επίσημο το ενδιαφέρον της Σαχτάρ Ντόνετσκ όπως ακούγεται και έθει με πρόταση μεγαλύτερη από τα χρήματα που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι η ελληνική ομάδα για να τον αποκτήσει, πώς λες όχι για έναν ποδοσφαιριστή που τον προσεχή Νοέμβρη θα γίνει 30 ετών; Μάλλον δεν λες οχι,για αυτό και προσπαθούν να είναι προετοιμασμένοι.
Διεθνής Ισπανός επιθετικός στο προσκήνιο - Δανεικός με οψιόν αγοράς στον Ολυμπιακό;
Με αποτέλεσμα να υπάρχουν στο ρεπορτάζ κάποια ονόματα ποδοσφαιριστών που απασχολούν και κυριότερο όλων είναι εκείνο του Άμπελ Ρουίθ! Του 25χρονου διεθνή Ισπανού επιθετικού της Χιρόνα, που αποκτήθηκε από την ισπανική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι από την Μπράγκα με 10 εκατ. ευρώ (με την πορτογαλική ομάδα είχε πολύ καλές σεζόν), αλλά στη La Liga δεν κατάφερε να δείξει πολλά λόγω και κάποιων τραυματισμών.
Ο Ρουίθ έχει market value στα 6 εκατ. ευρώ, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην U21 αλλά έχει 5 ματς και 1 γκολ με με την εθνική ανδρών της Ισπανίας, και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2029. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται να μπορεί να βρεθεί λύση με τον δανεισμό του με οψιόν αγοράς, καθώς δεν θα παραμείνει για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ισπανική ομάδα.
Ο μάνατζέρ του, άλλωστε, έχει επαφή με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς είναι πελάτης του ο Αλεξάντερ Κάλενς της ΑΕΚ, και ίσως μπορεί να βρεθεί λύση για να έρθει στους νταμπλούχους Ελλάδας, που τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχουν στη League Phase τού Champions League. Τυπικά, δηλαδή, υπάρχει υψηλό κίνητρο να θέλει να κάνει restart στην καριέρα του. Ειδικά από τη στιγμή που στην ομάδα υπάρχει και ο Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ.
"Στιλ Ιωαννιδη ο Ρουίθ - Δεν δίνει συχνά δανεικούς η Χιρόνα - Ελ Κααμπι με κλειστά μάτια"
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τεριακής, που αναλύει αγώνες ποδοσφαίρου στη La Liga, μίλησε στο sportdog για τον Ρουίθ και την προοπτική να έρθει στον Ολυμπιακό.
"Ήταν βασικός στην U21 της Iσπανίας, στην Mπράγκα έκανε καλές σεζόν και η Χιρόνα τον πήρε και δεν της βγήκε μέχρι στιγμής. Είχε και τραυματισμούς, δεν πολυέπαιζε - Αλλά και στο πρώτο που μισό τής σεζόν που έπαιζε, δεν έκανε πολλά", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.
Ποιο είναι το στιλ του;
"Στιλ Ιωαννίδη είναι, αν και ο Ιωαννίδης είναι πιο δυναμικός σε σχέση με τον Ρουίθ".
Πώς μπορεί να έρθει στην Ελλάδα;
"Δε νομίζω ότι μπορεί να τον πουλήσει με τα χρήματα που τον αγόρασε πέρσι το καλοκαίρι, δηλαδή στα 9 εκατ. ευρώ, αλλά από την άλλη πλευρά η Χιρόνα δεν δίνει συχνά δανεικούς".
Σε σχέση με τον Ελ Κααμπί, αν πούμε ότι έρχεται στην Ελλάδα;
"Ελ Κααμπί με κλειστά μάτια στην κατάσταση που παρουσιάστηκαν και οι δύο φέτος".