Το ζήτημα της απόκτηση επιθετικού είναι ζωτικό για την ΑΕΚ από τη στιγμή που πέρσι δεν αποκτήθηκε αντικαταστάτης του Λιβάι Γκαρσία που παραχωρήθηκε στη Σπάρτακ Μόσχας έναντι 20 εκατ.Ευρώ (σ.σ.τα 14 μπήκαν στα ταμεία της Ένωσης αφού η Μπεϊτάρ διατηρούσε 20% ποσοστό μεταπώλησης) και ο Φραντζί Πιερό δεν κατάφερε ποτέ να αναπληρώσει το κενό του επιθετικού από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
Διαβάστε επίσης...
Για την ακρίβεια δεν μπόρεσε να μπει ούτε στο ελάχιστο στα παπούτσια του Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος πωλήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι έναντι 9 εκατ.Ευρώ στους Ντάιναμο Χιούστονς. Έτσι η μεταγραφή φορ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα είναι μια από τις άμεσες κινήσεις, μετά την απόκτηση του εξτρέμ, Ντέρεκ Κουτέσα. Από τη στιγμή που ξεκαθάρισε ο εκλεκτός του Χαβιέ Ριμπάλτα για τον κιτρινόμαυρο πάγκο βγήκε στον αφρό και ένα πολύ δυνατό όνομα για την αιχμή του δόρατος.
Στο στόχαστρο ο Killer των Ρέιντζερς
Ο λόγος για τον Σίριλ Ντέσερς των Ρέιντζερς, στην οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν με 55 συμμετοχές 29 γκολ και 7 ασίστ, παρ'όλα αυτά η κριτική στο πρόσωπό του ήταν έντονη από τους οπαδούς, τους οποίους δίχασε με τις εμφανίσεις του, με τον παίκτη να έχει πολλές και καλές προτάσεις εκτός από ΑΕΚ για να συνεχίσει εκτός Σκωτίας την ποδοσφαιρική του καριέρα. Μάλιστα ο ατζέντης του είχε αποκαλύψει, ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε 10 προτάσεις αλλά ο 31χρονος επιθετικός επέλεξε να παραμείνει στο Άιμπροξ. Σε αυτήν την εξέλιξη παίζει ρόλο και η άφιξη νέου προπονητή του, Ράσελ Μάρτιν, η παρουσία του οποίου δημιουργεί θολό τοπίο για τον παίκτη στη Γλασκώβη. Βέβαια η σκωτσέζικη ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 δεν διατίθεται να τον χάσει έτσι απλά, όταν το 2023 επένδυσε 5 εκατ.Ευρώ για να τον αποκτήσει από την Κρεμονέζε.
Από τη στιγμή που Βελγονιγηριανός αναδείχτηκε πρώτος σκόρερς με τους «τζερς» την περασμένη σεζόν οι Ρέιντζερς θέλουν να τον πουλήσουν με ένα αξιοπρεπές ποσό κάνοντας απόσβεση της μεταγραφής του. Η Daily Record ανέφερε, ότι οι Σκωτσέζοι θέλουν να αποκομίσουν κέρδος τουλάχιστον 500.000 λιρών από τον εκτελεστή, δηλαδή με ένα ποσό που πλησιάζει τα 6 εκατ.Ευρώ, καθιστώντας τον μια από τις πιο ακριβές αγορές στην ιστορία της ΑΕΚ, μετά τον Ορμπελίν Πινέδα που αποκτήθηκε έναντι 6,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023/24. Βέβαια σύμφωνα με πληροφορίες του Sportdog.gr, η Ένωση μπορεί να τον αποκτήσει με λιγότερα χρήματα, δελεάζοντάς τον με 3ετές συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει συνολικά 6,6 εκατ.Ευρώ.
Κορυφαίος σκόρερ στο Conference League
Ο Ντέσερς έχει εμπειρία από μερικά από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως η Serie A (Κρεμονέζε, η ολλανδική Eredivisie (Μπρέντα, Ουτρέχτη, Χέρακλες, Φέγενορντ) και η βελγική Pro-League (Λέουβεν, Λόκερεν, Γκενκ. Συνολικά για πάρτη του οι ομάδες που τον αγόρασαν επένδυσαν 15,8 εκατ.Ευρώ. Επίσης αξίζει να σημειωθεί, ότι η σεζόν 2021-2022, όταν αγωνιζόταν στη Φέγενορντ, ανακηρύχθηκε κορυφαίος σκόρερ του UEFA Europa Conference League, με 10 γκολ, κερδίζοντας μια θέση στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης. Επίσης έγραψε ιστορία με τους Ρέιντζερς όταν σκόραρε την πρώτη του χρονιά με τους ανοιχτόχρωμους μπλε εναντίον της Ρεάλ Μπέτις στο Europa League, με την ομάδα της Γλασκώβης να νικά για πρώτη φορά στην έδρα της ισπανική ομάδα.
Τον Ντέσερς αποθεώνει σε δηλώσεις του ο πρώην προπονητής του στους Ρέιντζερς Φίλιπ Κλεμέν. «Ήταν πάντα εκεί για να δουλέψει σκληρά, να κάνει τα πάντα για τον σύλλογο κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι. Στην καριέρα του, δεν σκόραρε ποτέ τόσα γκολ όσα σκόραρε στη Ρέιντζερς. Αν έπαιζε σε μια ομάδα που θα κέρδιζε το πρωτάθλημα, τότε θα ήταν για όλους ένας καλός παίκτης», έχει αναφέρει ο Βέλγος τεχνικός για τον Ντέσερς. Το πόσο πολύ τον θέλουν Ριμπάλτα και Νίκολιτς φαίνεται από το γεγονός ότι ξεπέρασαν το ηλικιακό όριο που είχε τεθεί στις μεταγραφές (τα 29 έτη).