Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η πληροφορία στο Λιμάνι για τον Φρανσουά Μοντεστό και την πιθανή επιστροφή του στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακό, ήδη από τον Δεκέμβρη του 2024, καθώς ο Κορσικανός παράγοντας του ποδοσφαίρου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις από την πρώτη του θητεια στο Λιμανι. Μάλιστα, βρίσκεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα και έχει μόνιμα επαφή με τους Ερυθρόλευκους, και το σενάριο που έχει δημιουργηθεί αναφέρει ότι μπορεί να ενταχθεί ξανά στην ερυθρόλευκη οικογένεια.
Διαβάστε επίσης...
Παρόλα αυτά δεν έγινε ποτέ αυτή η επίσημη επιστροφή, καθώς στην ομάδα υπάρχουν ήδη οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Κριστιάν Καρεμπέ, με αποτέλεσμα ο Φρανσουά όλο αυτόν τον καιρό να έχει τον ρόλο του ανεπίσημου συμβούλου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά στο τρίγωνο των ομάδων που έχει στην κατοχή του ο ισχυρός άνδρας των Ερυθρόλευκων. Δηλαδή και στις Νότιγχαμ Φόρεστ και Ρίο Άβε. Γιατί έμεινε με τον ρόλο του άτυπου συμβούλου;

Γιατί και στο τρίγωνο των ομάδων υπάρχει επικεφαλής, ο Εντούπου πριν από κάποιους μήνες αποχώρησε από την Άρσεναλ! Ο Εντού σκοπεύει να αξιοποιήσει την αγορά τής πατρίδας του που είναι ένα τεράστιο χρυσωρυχείο και να φέρει αξιόλογους Βραζιλιάνους στην Ευρώπη - Ήδη το έχει κάνει για τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αυτό δηλαδή που δεν μπορούσε να κάνει στην Αγγλία για λογαριασμό της Άρσεναλ, καθώς εκεί υπάρχει το ζήτημα με την άδεια εργασίας.
Να βρίσκει αξιόλογους παίκτες που θα έχουν τη δυνατότητα για να έρθουν στην Ευρώπη (άσχετα αν τελικά αποκτηθεί ομάδα στη Βραζιλία ή όχι από τον Μαρινάκη) και αφού περάσουν για ένα διάστημα από τη Ρίο Άβε, που λόγω και της γλώσσας μπορούν πιο εύκολα να εγκλιματιστούν/προσαρμοστούν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έπειτα να βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού!
Μια τέτοια λύση υπάρχει στο πλάνο του Ολυμπιακού, που θα φέρει στην Ευρώπη μέσω της Ρίο Άβε τον Ράφαλε Λομπάτο. Στο περιθώριο της μεταγραφής τού Ιγκόρ Ζέσους από την Μποταφόγκο στη Νότιγχαμ Φόρεστ, βρέθηκε στο προσκήνιο και η περίπτωση του Ράφαελ Λομπάτο για τον Ολυμπιακό: 19χρονος εξτρέμ, βραχύσωμος (τύπου Ποντένσε), με ταχύτητα και ντρίπλα, αλλά το καλύτερο που έχει να κάνει στην καριέρα του είναι να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό στιλ ποδοσφαίρου και μετά να πιάσει Λιμάνι.
Οι Πειραιώτες, άλλωστε, έχουν μεγάλη παράδοση στους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές, γνωρίζουν πώς να αντλήσουν από εκείνους αγωνιστικά καλούδια - Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα συζητούν στο Λιμάνι πόσο διαφορετική θα μπορούσε να ήταν η ευρωπαϊκή καριέρα τού Γκουστάβο Σκάρπα αν είχε έρθει πρώτα στο Λιμάνι και πήγαινε μετά στην Αγγλία.
Ένα ποδοσφαιρικό εργαστήρι που εκ των πραγμάτων θα έχει στο επίκεντρο σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό (από τη Ρίο Άβε δεν μπορεί να πάει κάποιος απευθείας στην Premier League) και θα έχει τη βάση του στη Βραζιλία, δηλαδή τη χώρα που σε κάθε γειτονιά κρύβεται ένας ανερχόμενος ποδοσφαιριστής. Σε αυτό το πλαίσιο ο Εντου έχει απόλυτα κομβικό ρόλο ως ποδοσφαιράνθρωπος που γνωρίζει άριστα την αγορά της πατρίδας του, της Βραζιλίας, αλλά και της Ευρώπης. Για αυτό και δεν υπήρχε χώρος για τον Μοντεστό. Ούτε στον Ολυμπιακό ούτε ως επικεφαλής στο τρίγωνο των ομάδων. Με αποτέλεσμα ο Κορσικανός να καταλήξει στη Γιουβέντους...