Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του στην Ολλανδία και το Σάββατο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του φιλικό εναντίον της Μπρέντα. Από τους παίκτερς που βγάζουν μάτια στο χτίσιμο της ομάδας του Πειραιά είναι ο Ντιόγκο Νασιμέντο.
Μάλιστα ο Πορτογάλος μέσος επευφημήθηκε την Παρασκευή στο Σίνταμ απ'τον Μεντιλίμπαρ και τους υπόλοιπους «ερυθρόλευκους», όταν σε μια φάση «άδειασε» με υπέροχη ενέργεια τρεις παίκτες. «Άφωνοι» είναι ο τίτλος της εφημερίδας «SportDay», η οποία σχολιάζει την αποθέωση του 22χρονου χαφ, ο οποίος μέρα με τη μέρα δείχνει τη μεγάλη του ποιότητα.
Διαβάστε επίσης...
Συνεπώς τα πρώτα δείγματα γραφής του ταλαντούχου box-to-box μέσου, ο οποίος εντυπωσίασε με την Κ21 της Πορτογαλίας στο πρόσφατο Euro είναι πέρα από ενθαρρυντικά! Ο Νασιμέντο μπορεί να καλύψει με την ίδια άνεση τόσο τον ρόλο του «εξαριού» όσο και του «οκταριού», φέρνοντας στο γήπεδο ένταση στο πρέσινγκ, ταχύτητα, καθαρές μεταβιβάσεις και σωστές τοποθετήσεις. Στοιχεία που συνθέτουν το αγωνιστικό του προφίλ και ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ για τους μέσους που πλαισιώνουν τον άξονα.
 
 
                        
Γεννήθηκε στη Leiria, στις 2 Νοεμβρίου 2002. Την ποδοσφαιρική του διαδρομή ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Sporting CP, πριν μεταπηδήσει το 2012 στη Belenenses και δύο χρόνια αργότερα να ενταχθεί στη Benfica, όπου παρέμεινε μέχρι το 2023, ανεβαίνοντας όλα τα κλιμάκια από την ομάδα Κ14 μέχρι και τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου.
Το καλοκαίρι του 2023 έκανε το βήμα για τη Vizela, με την οποία κατέγραψε 34 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία (Liga Portugal) τη σεζόν 2023-24. Την προηγούμενη χρονιά είχε αγωνιστεί επίσης με τη Vizela στη δεύτερη κατηγορία, με απολογισμό 35 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο Πορτογαλίας, σημειώνοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής U21 της Πορτογαλίας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. 
 
 
                        
Πρώτο φιλικό με Μπρέντα
Πρώτο ανεπίσημο τεστ για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει το Σάββατο (19/7) τη Μπρέντα (15:00, Cosmote TV) στο παρθενικό του φιλικό ενόψει της νέας σεζόν, μόλις έξι ημέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκινά άμεσα το rotation, δίνοντας αγωνιστικά λεπτά στους παίκτες του και με το βλέμμα στραμμένο στην ετοιμότητά τους.
Μπορεί να πρόκειται για το πρώτο «χαλάρωμα», όμως ο απαιτητικός Βάσκος τεχνικός αναμένεται να ζητήσει από την αρχή βασικά στοιχεία της αγωνιστικής του φιλοσοφίας. Άλλωστε, φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννιά φιλικά – αριθμός ρεκόρ – καθώς ο 64χρονος θέλει να αξιολογήσει σε βάθος το ρόστερ και την αγωνιστική κατάσταση κάθε παίκτη. Το σημερινό παιχνίδι ίσως προσφέρει και την πρώτη εικόνα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: Καμπελά, Σιπιόνι και Νασιμέντο.
Η συνέχεια των φιλικών έχει ήδη οριστεί: Νόριτς και Άλκμααρ στις 25-26 Ιουλίου, Χέρενφεϊν και Ντεν Χάαγκ στις 2 και 3 Αυγούστου, ενώ το φινάλε της παραμονής στην Ολλανδία θα γραφτεί στις 8/8 απέναντι στην Αλ Τααβόν. Ακολουθεί στις 9 Αυγούστου η αναμέτρηση με την Ουνιόν στο Βερολίνο, ενώ το φιλικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με δύο δυνατές δοκιμές επί ιταλικού εδάφους: Νάπολι (14/08) και Ίντερ (16/08).
 
     Super League
                                                                Super League
                             Premier League
                                                                Premier League
                             Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                                                                Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
                             Champions League
                                                                Champions League
                             Europa League
                                                                Europa League
                             UEFA Conference League
                                                                UEFA Conference League
                             Bundesliga
                                                                Bundesliga
                             Serie A
                                                                Serie A
                             La Liga
                                                                La Liga
                             Ligue 1
                                                                Ligue 1
                             Superleague 2
                                                                Superleague 2
                             Κύπελλο Ελλάδας
                                                                Κύπελλο Ελλάδας 
                             Euroleague
                                                                                                 Euroleague
                             Basket League
                                                                                                 Basket League
                             NBA
                                                                                                 NBA
                             Eurocup
                                                                                                 Eurocup
                             Basketball Champions League
                                                                                                 Basketball Champions League
                             Volley
                                                                                     Volley
                         Tennis
                                                                                     Tennis
                         Πόλο
                                                                                     Πόλο
                         Στίβος
                                                                                     Στίβος
                         Αυτοκίνητο
                                                                                     Αυτοκίνητο
                         
                                                                                             
                                         
                             
                             
                                                 
                 
                         
             
             
         
         
         
                     
                     
                     
                            
                     
                            
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    