Ολυμπιακός: Ποιος θα γίνει Κάρμο στη θέση του Κάρμο; Να μια από τις σημαντικές ερωτήσεις που αναμένει απάντηση ως το τέλος του Αυγούστου και αφορά στην υλοποίηση του σχεδιασμού της έκδοσης «Ολυμπιακός 2025/26». Λοιπόν, ποιος θα είναι ο αντι-Κάρμο; Δεν είναι λίγοι που, ακόμα και τώρα, επιμένουν ότι στο φινάλε ο αντι-Κάρμο θα είναι ο ίδιος ο Ανγκολέζος στόπερ που αποτέλεσε κολόνα τόσο στην κατάκτηση του Conference League από τους Πειραιώτες πέρυσι όσο και του νταμπλ τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Στην παρούσα φάση ωστόσο αυτό δεν δείχνει να είναι το πιο πιθανό σενάριο. Υπάρχει άλλο. Ποιο είναι αυτό; Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ έχει ήδη μπει ένα «ναι» για υποψήφιο αντι-Κάρμο. Κι αυτός ο παίκτης είναι γνώριμός του. Ναι, στον Μάρκος ντο Νασιμέντο Τεϊσέιρα αναφερόμαστε, ή πιο απλά τον Μαρκάο. Ο 29χρονος (1,85μ.) Βραζιλιάνος στόπερ της Σεβίλλης (συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2027) συνεργάστηκε προ διετίας στην ομάδα της Ανδαλουσίας με τον νυν κόουτς του Θρύλου. Είναι αριστεροπόδαρος, κι αυτό αποτελεί μια σημαντική «λεπτομέρεια» και ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως θα μπορούσε άνετα να κάνει τη δουλειά εφόσον έρθει. Εξάλλου ο Ολυμπιακός έχει από πέρυσι 3 εξαιρετικούς στόπερ, έναν αριστεροπόδαρο (Πιρόλα) και δύο δεξιοπόδαρους (Ρέτσος, Μπιανκόν) συν τον νεαρό Καλογερόπουλο που γύρισε από 2ετές «αγροτικό» στον Βόλο και δείχνει πιο «ψημένος» έτοιμος. Ένας έμπειρος αριστεροπόδαρος στόπερ λοιπόν θα μπορούσε να συμπληρώσει ιδανικά τους 4+1 για το κέντρο της άμυνας του Θρύλου της νέας σεζόν.

Θα είναι ο Μαρκάο τον οποίο είχε αγοράσει προ 3ετίας 13 εκατ.ευρώ η Σεβίλλη από τη Γαλατά; Ναι, μπορεί να είναι ο Μαρκάο ΑΛΛΑ όχι σίγουρα. Γιατί όχι σίγουρα; Επειδή ο Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ και λοιπά στελέχη, φέρονται να εξετάζουν και μία άλλη περίπτωση που χαρακτηρίζεται ακόμα καλύτερη. Χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι παραπάνω ακόμα, λέγεται ότι πρόκειται για παίκτη νεότερο σε ηλικία, άρα με προοπτική και πιθανή μεταπωλητική αξία. Δεν έχει διευκρινιστεί αν μιλάμε για κάποιον από τους ουκ ολίγους που έχουν ήδη «συνδεθεί» μεταγραφικά με τους ερυθρόλευκους ή κάποιον άλλο, εντελώς φρέσκο όνομα. Όπως και να 'χει, δεν αναμένεται να καθυστερήσει και πάρα πολύ το θέμα.

Το Plan A για το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού

Υπάρχει το plan b, ή αλλιώς το back up που ακούει στο όνομα Μαρκάο και θεωρείται πολύ προσιτή και value for money περίπτωση. Και υπάρχει το plan a που κρατείται μυστικό και λέγεται ότι αυτή τη στιγμή προς τα 'κει έχει στραμμένη την προσοχή του ο Ολυμπιακός. Λίγη υπομονή ακόμη και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο που ήδη άρχισε να παίρνει πιο ευκρινή εικόνα.

***Για τη Σεβίλλη ο Μαρκάο είναι παίκτης στη λίστα των υπό παραχώρηση, παρότι φέρεται ο Αλμέιδα τελευταία να του δείχνει συμπάθεια και εκτίμηση που μπορεί να φτάσει ως και το να τον κρατήσει στο ρόστερ. Ένας προβληματισμός των Σεβιγιάνων αφορά με τους συχνούς μικρο-τραυματισμούς που δείχνει να «βγάζει» ο παίκτης.