Ποδοσφαιρικά παρασκήνια των ελληνικών ομάδων που πρέπει να διαβάσετε...
Διαβάστε επίσης...
Γεράσιμος Μήτογλου: Βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, με το μέλλον του στην ΑΕΚ να κρέμεται από μια κλωστή. Ο 25χρονος στόπερ, που έχει μείνει εκτός των πλάνων του προπονητή Μάρκο Νίκολιτς, προπονείται ατομικά στα Σπάτα μαζί με άλλους παίκτες που δεν υπολογίζονται, περιμένοντας μια λύση που θα του επιτρέψει να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η επιθυμία του είναι ξεκάθαρη: να αποχωρήσει άμεσα από την Ένωση, καθώς δεν βλέπει προοπτική συμμετοχής και δεν θέλει να περάσει άλλη μια σεζόν στο περιθώριο.Η υπόθεση του Μήτογλου έχει περάσει στα χέρια του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Χαβιέρ Ριμπάλτα, ο οποίος αναζητά τη βέλτιστη λύση για όλες τις πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδα της Τουρκίας, η οποία παρακολουθεί στενά την περίπτωσή του και ενδέχεται να καταθέσει πρόταση πριν από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου στη γειτονική χώρα, που παραμένει ανοιχτή για λίγες ακόμη εβδομάδες. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, δεν είναι αρνητική σε μια πιθανή παραχώρηση, αρκεί να υπάρξει ικανοποιητικό οικονομικό αντίτιμο που θα καλύψει μέρος της επένδυσης που είχε γίνει για την απόκτησή του πριν από τρία χρόνια.
Η πίεση του ίδιου του Μήτογλου είναι έντονη, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Ο νεαρός αμυντικός επιθυμεί να ξεκαθαρίσει το μέλλον του πριν η ΑΕΚ μπει οριστικά στη μάχη των επίσημων υποχρεώσεων, ώστε να βρει ένα νέο ποδοσφαιρικό «σπίτι» όπου θα έχει ενεργό ρόλο. Η Τουρκία φαντάζει αυτή τη στιγμή το πιο πιθανό σενάριο, προσφέροντάς του την ευκαιρία να ξαναβρεί αγωνιστικό ρυθμό και να επανεκκινήσει την καριέρα του.Ενδεικτικό της απομάκρυνσής του από την ομάδα είναι και το γεγονός ότι ο Μήτογλου βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον αδερφό του, Ντίνο, στο φιλικό της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Γαλλία για το EuroBasket 2025, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έδινε τον πρώτο της αγώνα στη Stoiximan Super League κόντρα στον Πανσερραϊκό. Η απουσία του από την πρεμιέρα της Ένωσης υπογραμμίζει το χάσμα που έχει δημιουργηθεί, καθιστώντας τις επόμενες ημέρες καθοριστικές για το επόμενο βήμα του 25χρονου στόπερ. Έχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον πως ο Μήτογλου έμεινε εκτός ομάδας. Πως δηλαδή κόπηκε από τον Μάρκο Νίκολιτς. Οι λόγοι δεν ήταν μόνο ποδοσφαιρικοί, δηλαδή ότι δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά που ήθελε ο κόουτς. Η απόφαση πάρθηκε στην Ολλανδία. Εκεί ο Έλληνας αμυντικός έδειξε κακή νοοτροπία που δεν άρεσε στον Σέρβο τεχνικό, αντί να αρπάξει την ευκαιρία, να δείξει προθυμία στον νέο προπονητή, όταν ο προηγούμενος όπως θυμάστε δεν τον πίστευε και τόσο. Δεν πέρασε απαρατήρητη ένα στιγμιότυπο απροθυμίας του παίκτη σε φιλικό με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ, όταν τον φώναξε ο προπονητής να μπει αλλαγή, αντί του Βίντα που είχε μια μικροενόχληση. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά ο Νίκολιτς «τέλειωσε» οριστικά τον Μήτογλου.

Ήθελε και Φούντα μαζί με Γαλανόπουλο ο Ουζουνίδη στον Άρη
Γαλανόπουλος: Ακούστηκε ότι θα επέστρεφε στην ΑΕΚ, σε μια εποχή που αναζητούσε έναν χαφ με τα χαρακτηριστικά του ώστε να ταιριάξει στον ρόμβο του Μάρκο Νίκολιτς. Απ' ότι φαίνεται όμως δεν του άρεσε να είναι πάλι ρεζέρβα και η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο παίκτης όμως είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στον Άρη, ο οποίος ψάχτηκε με αρκετές περιπτώσεις αμυντικών μέσων. Αρχικά ο διεθνής Έλληνας μπακ όταν έκανε συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς στα τέλη Ιουνίου είχε θέση ως προτεραιότητά του τον εξωτερικό. Από τη στιγμή όμως που δεν έβρισκε ομάδα στο εξωτερικό και ο Άρης ήθελε μια περίπτωση να γνωρίζει, η περίπτωση του 27χρονου επανήλθε και επήλθε συμφωνία για υπογραφή διετούς συμβολαίου. Τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά, αφού με άλλα λεφτά είχε συμφωνήσει αρχικά και άλλα έρχεται τώρα. Πρόκειται όμως για παίκτη που τον ήθελε διακαώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην ΑΕΚ. Ο προπονητής του Άρη έσκιζε τα ιμάτια του και για έναν ακόμα Έλληνα, τον Ταξιάρχη Φούντα, αλλά δύσκολα η ομάδα της Θεσσαλονίκης να έκανε κίνηση αγοράς του 29χρονου μεσοεπιθετικού από τον ΟΦΗ. Από εκεί και πέρα όπως ακούγεται από τη συμπρωτεύουσα, δεν αποκλείεται να υπάρχει προσθήκη και άλλου χαφ μετά τον Γαλανόπουλο.

Κουέστα/Διούδης: Τερματοφύλακας πάει Τουρκία, τερματοφύλακας έρχεται από Τουρκία στον Άρη. Το κέφαλαιο του Ισπανού γκολκίπερ έκλεισε οριστικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Αντάλιασπορ. Το κενό του Κουέστα θα αναπληρωθεί με την επιστροφή του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Άρη, απ' όπου τον απέκτησε η Μπριζ το 2014 έναντι 265 χιλιάδων Ευρώ. Στη συνέχεια έπαιξε δανεικός στον Πανιώνιο και το 2016 επέστρεψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απ' όπου το 2017 τον απέκτησ ο Παναθηναϊκός για 150 χιλιάδες Ευρώ, απ' όπου έφυγε το 2023 για την πολωνική Ζαγκλέμπιε Λούμπιν, ενώ από το 2024 μέχρι σήμερα αγωνιζόταν στην τουρκική Γκαζιαντέπ. Μετά από 8 χρόνια δηλαδή επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από τον τερματοφύλακα, αλλά και κάποιες πιο θολές. Θυμούνται δηλαδή, ότι πολλές φορές επικαλούταν ενοχλήσεις στη μέση για να μην παίξει. Απλά ο Άρης στόχευε σε μια ομαλή μετάβαση στη θέση του βασικού γκολκίπερ ενόψει της νέας σεζόν. Επίσης στα 32 του ο Έλληνας τερματοφύλακας είναι πολύ πιο ώριμος.

Πιέζει ο χρόνος τον Ολυμπιακό, δύσκολο γρίφος για Μεντιλίμπαρ
Ολυμπιακός: Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με στόχο την ενίσχυση του ρόστερ του με τρεις ποδοσφαιριστές: έναν εξτρέμ, έναν στόπερ και έναν επιθετικό. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιθυμεί ένα μικρό και ευέλικτο ρόστερ, όπως αυτό που οδήγησε την ομάδα σε επιτυχίες στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τόσο του ελληνικού πρωταθλήματος όσο και του Champions League, χωρίς την ανάγκη για… δύο διαφορετικά ρόστερ. Ωστόσο, η σύνθεση της λίστας για το Champions League αποτελεί έναν «γρίφο» για τον «Μέντι». Με 17 ξένους παίκτες και τον Μπότη να καταλαμβάνει θέση ξένου λόγω της θητείας του στην Ίντερ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει περιορισμούς στις 4+4 θέσεις που προορίζονται για Έλληνες ποδοσφαιριστές ή παίκτες που από τα 15 έως τα 18 τους ήταν σε ακαδημία ελληνικού συλλόγου ή αγωνίζονταν στην Ελλάδα. Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει να λύσει αυτόν τον γρίφο χωρίς απώλειες στο έμψυχο δυναμικό του, το ρόστερ του θα φτάσει τους 21 παίκτες για τις 17 διαθέσιμες θέσεις της λίστας Α του Champions League. Αυτό σημαίνει ότι αρκετοί παίκτες κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών αγώνων. Μία εβδομάδα πριν από το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου, η λίστα των 17+1 παικτών περιλαμβάνει τους: Μπότης, Μπιανκόν, Πιρόλα, Ροντινέι, Κοστίνια, Ορτέγκα, Μπρούνο, Σιπιόνι, Εσε, Γκαρθία, Νασιμέντο, Καμπελά, Μαρτίνς, Τσικίνιο, Γιαζίτσι, Στρεφέτσα, Γιάρεμτσουκ, Ελ Καμπί. Με το χρονικό περιθώριο να στενεύει, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους και να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στις ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις τους.
