«Βράζει» ο κόσμος της ΑΕΚ μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ, η οποία είναι η πρώτη απώλεια της ομάδας τους στο πρωτάθλημα της Super League, μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες με καθαρή εστία. Δεν είναι το 1-1 που εξόργισε τους Ενωσίτες, αλλά ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η ομάδα τους από τη διαιτησία, κάτι για το οποίο είχε σημειωθεί σε ρεπορτάζ, πριν το παιχνίδι στη Λάρισα για την 4η αγωνιστική.

Παράπονα από ΑΕΚ για Λάρισα! Φωνές για κόκκινη και ακύρωση γκολ

Φάουλ για κόκκινη στον Γιόβιτς

Στην Ένωση δεν τα έχουν τόσο με τον Μόσχου, ο οποίος αναβαθμίστηκε φέτος σε διαιτητή της Super League και είναι φυσικό να στερείται παραστάσεων και εμπειρίας όσο με τον VARίστα Βασίλη Φωτιά, ο οποίος είναι έμπειρος και διεθνής διαιτητής, ο οποίος είχε σημαντικές παρεμβάσεις στο παιχνίδι, όπως και στο γκολ του Μαρίν που ακυρώθηκε για επαφή στο χέρι του Πινέδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Ένωση είναι προβληματισμένοι, γιατί ο Μόσχου δεν κλήθηκε από τον Φωτιά για να δει τη φάση στην οποία σφυρίχτηκε το φάουλ, απ'όπου προέκυψε η στατική φάση με εκτελεστή τον Ρουμάνο μέσο. Ο Μόσχος τιμώρησε με κίτρινη τον Παντελάκη στο 66', στην ΑΕΚ όμως θεωρούν, ότι έπρεπε να δοθεί απευθείας κόκκινη και να αποβληθεί ο παίκτης της ΑΕΛ.

Αντικανονική διαχείριση

Ωστόσο ο Μόσχου δεν κλήθηκε από το VAR να εξετάσει τη φάση και να αναβαθμίσει την κίτρινη σε κόκκινη, κάνοντας αντικανονική διαχείριση. Εκείνο όμως που έβγαλε τους ανθρώπους της ΑΕΚ από τα ρούχα τους ήταν, ότι ο VARίστας κάλεσε τον διαιτητή να ακυρώσει το γκολ, δείχνοντας στους παίκτες το “χέρι”, χωρίς ωστόσο να κάνει onfield review.

Παράπονα από ΑΕΚ για Λάρισα! Φωνές για κόκκινη και ακύρωση γκολ

Τι συνέβη στην Τούμπα με Σιδηρόπουλο-Ευαγγέλου

Πρόκειται για μη τήρηση της διαδικασίας κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί σε άλλες αναμετρήσεις. Δεν έχει ξανασυμβεί δηλαδή να ακυρώνεται γκολ χωρίς προβολή της φάσης, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά. Στην ΑΕΚ θεωρούν δηλαδή, ότι έπρεπε να κληθεί να δει την προβολή της φάσης και ας την ακύρωνε αφού επιβεβαίωνε ιδίοις όμμασι το τέρμα.

Σε ανάλογες περιπτώσεις που ακυρώθηκαν τέρματα, είχαμε Onfield review. Για παράδειγμα στο γκολ του Παναιτωλικού με τον Άλεξιτς στην Τούμπα, ο Σιδηρόπουλος μετά από κλήση του VARίστα Ευαγγέλου πήγε και έκανε on field review και είδε φάουλ στον Γιακουμάκη από τον Σιέλη στην έναρξη της φάσης.

Παράπονα από ΑΕΚ για Λάρισα! Φωνές για κόκκινη και ακύρωση γκολ

Καμία κίτρινη στη Λάρισα

Όπως και να έχει, είναι δεδομένο πως το κλίμα για την ΑΕΚ με τη διαιτησία έχει αρχίσει να γίνεται αρνητικό. Ήδη υπάρχουν σφοδρά παράπονα για τις κάρτες που έχουν δεχτεί οι παίκτες της τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Με Πανσερραϊκό, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό μάζεψαν 6 κίτρινες με αποτέλεσμα στον Τύπο να διαχυθεί η δυσαρέσκεια. Στη Λάρισα, δεν κιτρινίστηκε ούτε ένας ποδοσφαιριστής της Ένωσης...