ΤΣΙΚΙΝΙΟ: 'Εχει συμβόλαιο ως το 2027 με τον Ολυμπιακό, δηλαδή μέχρι τα 32 του χρόνια. Μάλιστα είναι συμβόλαιο plus του εκατομμυρίου, με καθαρές ετήσιες αποδοχές που προσεγγίζουν το 1.200.000 ευρώ! Ο Πορτογάλος επιθετικός μέσος με τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό έχει εξελιχθεί στο πιο κομβικό παίκτη του μαζί με τον Ελ Κααμπί. Αυτό μαζί με το ότι τον Αύγουστο του πήγε τεράστια πρόταση από την Αλ Σαμπάμπ -η οποία πάντως ήταν μικρή στα λεφτά που πρόσφεραν οι Σαουδάραβες στον Ολυμπιακό (1.5 με 2 εκατομμύρια !)και δεν συζητήθηκε καν- έχουν βάλει στο τραπέζι το θέμα της πρόωρης ανανέωσης/ επέκτασης του υπάρχοντος συμβολαίου του. Κυρίως δε της... γενναίας αύξησης/αναπροσαρμογής αποδοχών έτσι ώστε να "ανταμειφθεί" ο Τσικίνιο. Κι αυτό αφού το καλοκαίρι παρότι η πρόταση στον ίδιο από την Αλ Σαμπάμπ προσέγγιζε τα 4.000.000 ευρώ ετησίως(!!!), όταν οι "ερυθρόλευκοι" την απέρριψαν ο Τσικίνιο ούτε γκρίνιαξε, ούτε μανούριασε, ούτε ξενέρωσε, ούτε πίεσε την διοίκηση για κάτι.

Η στάση του αυτή και ο επαγγελματισμός εκτιμήθηκαν, για αυτό και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τον Πορτογάλο ατζέντη του για νέο, πολύ καλύτερο οικονομικά συμβόλαιο, παρότι το τρέχον είναι ισχυρό.
Διαβάστε επίσης...
Θέλει να μπει στα 6 κορυφαία συμβόλαια ο Τσικίνιο
Και πάμε στο ψητό: ο agent Τζόναθαν Σόουσα - παλαιότερα δούλευε για τον Μέντες και τώρα είναι συνεργάτης της OIS, της εταιρίας που εκπροσωπεί τον Χάμπο Κωστούλα, τον Μουζακίτη κι αρκετούς ακόμη νεαρούς παίκτες του Ολυμπιακού - βάζει πολύ ψηλά το πήχη των απαιτήσεων για τον πελάτη του. Θέλει ο Τσικίνιο να είναι μέσα στην 6άδα των κορυφαίων συμβολαίων στον νταμπλούχο. Για την ακρίβεια φαίνεται να ζητάει αποδοχές κοντά στα 2.000.000 ευρώ ετησίως!! Ουσιαστικά μια αύξηση - σε σχέση με τις τωρινές αποδοχές του -της τάξης περίπου 800.000 ευρώ τον χρόνο!!
Μόνο λίγα δεν τα λες αλλά αυτά τα λεφτά παίρνει ο Ταρέμι ή τα προσεγγίζει ο Γιάρεμτσουκ (και οι δυο λογίζονται κυρίως για το βασικό ροτέισον). Απομένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός ικανοποιήσει τα παραπάνω θέλω του Τσικίνιο ή τα διαπραγματευτεί για ένα χαμηλότερο ποσό (1.600.000; ) σε φιξ αποδοχές συν μπόνους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς στο τέλος είναι σχεδόν βέβαιο πως θα βρεθεί το ζητούμενο deal done μεταξύ των δυο πλευρών
ΥΓ. Η αναπροσαρμογή αποδοχών του Κοστίνια και η επέκταση του συμβολαίου του ως το 2029 από τον Ολυμπιακό είναι κάτι φυσιολογικό. Με αποδοχές κάτω από 300.000 ευρώ τον χρόνο αγωνίζεται ο Κοστίνια και πλέον πήγε στην 500άρα. Λογικά αφού είναι από τους "ερυθρόλευκους" που έχουν market