Το τεχνικό επιτελείο του Άρη δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμέου να έχει στη διάθεσή του όσο το δυνατόν περισσότερους βασικούς παίκτες για την κρίσιμη εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό (Κυριακή 19/10, 19:30, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League).

Την Τετάρτη, οι δύο παίκτες συνέχισαν με εντατικό ατομικό πρόγραμμα στο Δασυγένειο Αθλητικό Κέντρο, δείχνοντας σημαντικά σημάδια βελτίωσης. Η κρίσιμη μέρα για την τελική τους αξιολόγηση είναι η Πέμπτη (16/10), όπου αναμένεται να δοκιμάσουν να συμμετάσχουν σε τμήματα του ομαδικού προγράμματος.

Παρά την βελτίωσή τους, οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους για να συμπεριληφθούν στην αποστολή του αγώνα.

Ωστόσο, κρίνεται δύσκολο να ξεκινήσουν ως βασικοί λόγω της έλλειψης πλήρους ομαδικής προπόνησης κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Η παρουσία τους, ακόμα και ως εφεδρεία, θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για τον πάγκο.

Η οριστική απώλεια του Κάρλες Πέρεθ

Αντίθετα με τους Ράτσιτς και Μεντίλ, ο Κάρλες Πέρεθ είναι δεδομένα νοκ άουτ για την αναμέτρηση. Ο Ισπανός παίκτης συνέχισε και σήμερα το πρόγραμμα θεραπείας και ατομικής προπόνησης, χωρίς να έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, γεγονός που περιορίζει τις επιθετικές επιλογές του προπονητή.

Πέραν των τραυματιών, ο Άρης είχε και μία ευχάριστη επιστροφή. Ο Ολιμπίου Μορουτσάν επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας, έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική Ρουμανίας. Η άμεση ενσωμάτωσή του προσφέρει στον Άρη μια ποιοτική λύση στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Η πρωινή προπόνηση της Τετάρτης στο Δασυγένειο περιλάμβανε, εκτός από την ενεργοποίηση και τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, ειδική τακτική προετοιμασία και παιχνίδι, δείχνοντας ότι η ομάδα εστιάζει στη στρατηγική αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού.

Η τελική σύνθεση και οι αποφάσεις για τους Ράτσιτς και Μεντίλ αναμένονται να οριστικοποιηθούν αύριο, Πέμπτη, στην πρωινή προπόνηση, η οποία θα διεξαχθεί και πάλι στο Δασυγένειο.