Ο Άρης είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι καλές εμφανίσεις, οι ευκαιρίες, τα «παίξαμε καλά» είχαν πάψει να αρκούν. Γιατί στο ποδόσφαιρο, το μόνο που μετράει στο τέλος είναι οι βαθμοί. Και οι «κιτρινόμαυροι» στα πέντε τελευταία παιχνίδια είχαν μόλις τρεις.
Στο «Καραϊσκάκη» έδειξαν σημάδια ζωής. Οργάνωση, ενέργεια, πλάνο, συνοχή. Για πρώτη φορά μετά από καιρό, ο Άρης θύμιζε ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο. Αν είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στο τελείωμα, ίσως να έφευγε με αποτέλεσμα. Όμως, το ποδόσφαιρο δεν χαρίζει τίποτα σε όποιον μένει στα «αν». Η ουσία λείπει. Και χωρίς αυτήν, οι εντυπώσεις δεν σώζουν βαθμολογικά.
Διαβάστε επίσης...
Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν ήταν απλώς άλλο ένα 90λεπτο. Ήταν το σημείο καμπής μιας σεζόν που κινδυνεύει να ξεφύγει. Ο Άρης όφειλε να κερδίσει, να δείξει πρώτα στον ίδιο του τον εαυτό ότι μπορεί να αντιδράσει και να μείνει όρθιος στη μάχη της τετράδας.
Το πρόγραμμα που ακολουθούσε δεν συγχωρούσε: Αστέρας εντός, ΑΕΚ εκτός, Λάρισα στο «Βικελίδης». Αν ήθελε να παραμείνει στο παιχνίδι των στόχων, έπρεπε να μαζέψει βαθμούς τώρα. Γιατί όσο βελτιωμένη κι αν φαινόταν η εικόνα, η ψυχολογία ξαναχτίζεται μόνο μέσα από τις νίκες.
Στούντμπεργκ και Γένσεν αλλάζουν τα δεδομένα
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, η ανάδειξη δύο ποδοσφαιριστών που είχαν περάσει κάτω από το ραντάρ ήρθε σαν φρέσκος αέρας. Ο Νόα Σούντμπεργκ και ο Φρέντρικ Γένσεν όχι μόνο κέρδισαν χρόνο συμμετοχής, αλλά απέδειξαν ότι μπορούν να αποτελέσουν βασικά γρανάζια της μηχανής του Χιμένεθ.
Ο Σούντμπεργκ, που ήρθε ως δανεικός από τη Λουντογκόρετς, περίμενε υπομονετικά τη σειρά του πίσω από το δίδυμο Φαμπιάνο–Άλβαρο. Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου άνοιξε μια πόρτα που ο Σουηδός έκλεισε πίσω του με δύναμη. Τρία συνεχόμενα ματς βασικός, κορυφαίος στο Φάληρο με 17 απομακρύνσεις, 94% επιτυχία στις πάσες και τη φάση του πέναλτι που κέρδισε. Πλέον, με τον Φαμπιάνο να επιστρέφει, ο Χιμένεθ έχει ευχάριστο δίλημμα — γιατί ο Σούντμπεργκ δεν είναι πια απλώς «αντικαταστάτης».
Αντίστοιχα, ο Γένσεν αποδεικνυόταν το «πολυεργαλείο» που κάθε προπονητής χρειάζεται. Ο Φινλανδός μέσος αγωνίστηκε σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις μέσα σε εννέα αγωνιστικές, καλύπτοντας κενά, στηρίζοντας το πρέσινγκ και ισορροπώντας την ομάδα. Δεν έκανε το θεαματικό, αλλά έκανε πάντα το σωστό. Ένα 90λεπτο γεμάτο ουσία κόντρα στον Ολυμπιακό επιβεβαίωσε γιατί ο Χιμένεθ τον εμπιστευόταν τυφλά.
Η επόμενη μέρα
Η επιστροφή βασικών παικτών, η σταδιακή βελτίωση και η ανάδειξη νέων «εργαλείων» έδιναν ελπίδα. Όμως, το μεγάλο στοίχημα του Άρη δεν ήταν πλέον η εικόνα. Ήταν το αποτέλεσμα. Μόνο οι νίκες μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανό τον στόχο της Ευρώπης.
Γιατί στο τέλος της ημέρας, τα «έπαιξε καλά» δεν μένουν. Αυτό που γράφει στην ιστορία είναι το σκορ. Και ο Άρης έπρεπε να το θυμηθεί αυτό. Άμεσα.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο