Χωρίς δύο βασικούς παίκτες της αμυντικής της γραμμής, Ντομαγκόι Βίντα και Λάζαρο Ρότα, θα παραταχθεί η ΑΕΚ στην αναμέτρηση της Κυριακής (10/11) με τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο Στάδιο. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν συμπληρώσει το όριο καρτών και όπως προβλέπεται, έπρεπε να εκτίσουν ποινή μίας αγωνιστικής.

Χωρίς Βίντα και Ρότα η ΑΕΚ με ΟΦΗ

Ο τεχνικός της Ένωσης, Μάρκο Νίκολιτς, αποφάσισε να δηλώσει την τιμωρία τους άμεσα, επιλέγοντας το παιχνίδι στην Κρήτη για να τους αφήσει εκτός. Η ΑΕΚ είχε το δικαίωμα να δηλώσει την τιμωρία των παικτών σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς (ΟΦΗ εκτός, Άρης εντός, Παναθηναϊκός εκτός, Ατρόμητος εντός), αλλά ο Σέρβος τεχνικός έκρινε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το καταλληλότερο χρονικά.

Η αμυντική γραμμή χωρίς Βίντα και Ρότα

Με βάση τις απουσίες, ο Άξιος διάδοχος του Βίντα στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Μουκουντί, πλαισιωμένος πιθανότατα από τον νεαρό Ρέλβας, ο οποίος δείχνει να κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Στον πάγκο θα βρίσκεται ως εναλλακτική λύση ο Χρυσόπουλος, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας αναμένεται να αγωνιστεί ο Γκατσίνοβιτς, σε μια θέση που δεν του είναι πρωτόγνωρη, αλλά απαιτεί αυξημένα αμυντικά καθήκοντα.

Χωρίς Βίντα και Ρότα η ΑΕΚ με ΟΦΗ

Ρίσκο ή στρατηγική;

Η απόφαση να εκτίσουν και οι δύο παίκτες μαζί την ποινή τους στο ίδιο ματς ενέχει ρίσκο, ωστόσο φαίνεται να εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική διαχείρισης ενόψει πιο απαιτητικών αγώνων, όπως το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η αναμέτρηση με τον Άρη.

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες και παρά τις απουσίες, η νίκη στο Παγκρήτιο είναι μονόδρομος για να μην χαθεί έδαφος στη μάχη της κορυφής.

Υπενθυμίζεται, ότι με τον ΟΦΗ δεν θα είναι στον πάγκο ούτε ο Μάρκο Νίκολιτς, επειδή συμπλήρωσε τρεις κάρτες.