Τα δύο ακυρωμένα γκολ για τα οποία φωνάζει η ΑΕΚ στο Παγκρήτιο και το ματς με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League σχολίασε ο Ηλίας Σπάθας, στην εκπομπή «Super Μπάλα» στο Mega.

Ετυμηγορία Σπάθα για τα ακυρωμένα γκολ της ΑΕΚ! Διαφωνία Καρπετόπουλου

Ο παλαίμαχος διαιτητής ξεκίνησε το σχόλιο του με μια διαπίστωση. «Όταν ακυρώνονται γκολ στο 0-0 δεν είναι εύκολο και είναι λογικό να γκρινιάζεις», ανέφερε και στη συνέχεια πέρασε στην ανάλυση των φάσεων.

«Η τακτική να χρησιμοποιείς τα χέρια, για να βγάλεις τον αντίπαλο εκτός δράσης εκτός δυνατότητας να παίξεις τη μπάλα είναι αντικανονική ενέργεια», είπε και υπογράμμισε για το ακυρωμένο γκολ του Ζοάο Μάριο για φάουλ στον Μαρινάκη:

«Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν επαφή. Το πλάνο δεν μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε καθαρή εικόνα. Βλέπουμε τον διαιτητή, να είναι πολύ κοντά. Το σφύριγμά του είναι άμεσο, καίριο, ακυρώνει το γκολ. Έχουμε πτώση του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ. Θα συμφωνήσουμε με τον διαιτητή. Εφόσον δεν έχουμε εικόνα να πει κάτι άλλο».

Στη συνέχεια ο Σπάθας σχολίασε το ακυρωμένο γκολ του Γιόβιτς. «Στη δεύτερη περίπτωση έχουμε καλύτερη εικόνα. Ο Μουκουντί σπρώχνει τον αντίπαλο. Είναι ξεκάθαρη παράβαση. Σπρώχνει αντίπαλο. Είναι αντικανονική ενέργεια. Σωστά ακυρώθηκε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ», τόνισε ο βετεράνος ρέφερι, ο οποίος έβαλε και τρίτη φάση στον σχολιασμό που αφορά την πτώση του Πιερό στο τέλος του αγώνα.

«Δεν υπάρχει αντικανονική ενέργεια. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ κόβει με τάκλιν τη μπάλα. Είναι σωστή η απόφαση του διαιτητή, δεν έχουμε παράβαση», είπε ο Σπάθας, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς τους οπαδούς της ΑΕΚ που γκρινιάζουν, λέγοντας, ότι και στο Κηφισιά-Ολυμπιακός ακυρώθηκαν δύο γκολ. «Δεν συνέβη μόνο σε εσένα», είπε με νόημα ο Σπάθας.

Φωτιά όμως ήταν το σχόλιο του Αντώνη Καρπετόπουλου, ο οποίος με την κοφτερή του ματιά που παρατηρεί, στην ουσία ανέτρεψε την ανάλυση του πανελίστα διαιτητή. «Με το VAR πέφτουν ευκολότερα οι αμυντικοί, ενώ παλαιότερα έπεφταν οι επιθετικοί», ανέφερε ο «Κάρπετ» με τον διαιτητή να του υπενθυμίζει, ότι η χρήση χεριών είναι αντικανονική και τον παρουσιαστή να επανέρχεται λέγοντας: «Δεν λέω τίποτα, απλά διαπιστώνω, ότι βλέπω πολλούς αμυντικούς να πέφτουν συνέχεια». Στην ουσία διαφώνησε με μια διαπίστωση.