Ο διεθνής Έλληνας μέσος αποχαιρέτησε την τσέχικη ομάδα στη θεαματική νίκη με 4-3 απέναντι στη Γιάμπλονετς, σε μια βραδιά που είχε έντονο «ασπρόμαυρο» άρωμα… αποχαιρετισμού.

Ο Ζαφείρης πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και αγωνίστηκε μέχρι το 78ο λεπτό, όταν και αντικαταστάθηκε, γνωρίζοντας την αποθέωση από το σύνολο του γηπέδου. Οι φίλοι της Σλάβια αναγνώρισαν την προσφορά του Έλληνα χαφ, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της ομάδας, συμβάλλοντας σε τίτλους, ευρωπαϊκές πορείες και μεγάλες εμφανίσεις.

Τη στιγμή της αλλαγής του, τα συναισθήματα ξεχείλισαν. Ο Χρήστος Ζαφείρης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, με την κάμερα να τον «πιάνει» εμφανώς συγκινημένο, να πέφτει στην αγκαλιά του προπονητή του, σε μια εικόνα που αποτύπωσε απόλυτα το δέσιμο που είχε αναπτυχθεί ανάμεσα στον παίκτη, την ομάδα και τον κόσμο της Σλάβια.

Το αντίο αυτό σφράγισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την επιτυχημένη παρουσία του στην Πράγα, λίγο πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Ένα φινάλε γεμάτο συγκίνηση, χειροκρότημα και σεβασμό, που επιβεβαιώνει πως ο Ζαφείρης αφήνει πίσω του κάτι παραπάνω από καλές αναμνήσεις στη Σλάβια Πράγας.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές μαζί σας»

Ο νεαρός χαφ μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια τους φίλους της Σλάβια Πράγας, αφού μετά το τέλος του αγώνα με την Γιάμπλονετς, πήρε το μικρόφωνο και έστειλε το μήνυμά του.

«Εκ μέρους μου και της οικογένειάς μου, θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις στιγμές μαζί σας, ειδικά πέρυσι που κερδίσαμε τον τίτλο. Πιστεύω ότι θα κερδίσετε το νταμπλ αυτή τη σεζόν», ανέφερε στο μήνυμά του εμφανώς συγκινημένος ο Χρήστος Ζαφείρης.