Με ξεκάθαρο πλάνο και περιορισμένες κινήσεις μπαίνει ο Ολυμπιακός στο μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φως των Σπορ». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε σαρωτικές αλλαγές, αλλά σε στοχευμένες παρεμβάσεις, με το βάρος να πέφτει στην ποιότητα και όχι στον αριθμό.

Όπως επισημαίνεται, από… μηδέν έως δύο μεταγραφές είναι το εύρος των κινήσεων που εξετάζονται, με το επιτελείο να έχει ήδη χαρτογραφήσει όλα τα δεδομένα της αγοράς. Το «Φως» τονίζει ότι παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και όλα όσα ισχύουν για τη χειμερινή περίοδο, με την τελική ευθύνη των επιλογών να περνά αποκλειστικά στα χέρια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Καθοριστικός είναι και ο ρόλος της διοίκησης, καθώς –όπως αναφέρεται– ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει το «οκ» για την υλοποίηση του πλάνου, εφόσον οι κινήσεις εξυπηρετούν το αγωνιστικό μοντέλο και τη φιλοσοφία του προπονητή.

Στο μεταγραφικό κάδρο βρίσκονται συγκεκριμένα ονόματα: Αντρέ Λουίς, για τον οποίο γίνεται λόγος για πρόταση 15 εκατ. ευρώ, σενάρια από το Εκουαδόρ για τον Νίνο της Ζενίτ και Κέβιν Ροντρίγκες της Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, με τις πληροφορίες να παραμένουν υπό αξιολόγηση.

Παράλληλα φαίνεται πως το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ παρακολουθεί στενά την υπόθεση του Αντίνο, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρίβερ Πλέιτ, μετά τον υποβιβασμό της Γοδόι Κρουζ. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός είχε παίξει χοντρό παιχνίδι το καλοκαίρι για την απόκτησή του, καταθέτοντας τρεις διαφορετικές προσφορές για την απόκτησή του. Η ομάδα της Αργεντινής όμως ήταν ανένδοτη στις οικονομικές της απαιτήσεις με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να απομακρυνθούν. Με τον υποβιβασμό της ομάδας του Αντίνο, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν στο οικονομικό σκέλος, με τους "εκατομμυριούχους" να προσπαθούν να τον αποκτήσουν στην καλύτερη τιμή. Φυσικά η υπόθεση αφορά τον Ολυμπιακό, ο οποίος σίγουρα περιμένει στη γωνία.

Ο Ολυμπιακός δεν βιάζεται, δεν παρασύρεται και δεν ανοίγει άσκοπα το ρόστερ, αλλά κινείται με μέτρο, έχοντας «κλειδώσει» τη λίστα και περιμένοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να πατήσει το κουμπί των εξελίξεων.

Έτοιμη η λίστα του Μεντιλίμπαρ! 3+1 ονόματα για τον Γενάρη