Ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για τις προσφυγικές ρίζες, τους υψηλούς στόχους και την ανάγκη οι επιτυχίες να συνοδεύονται πάντα από αξίες, σεβασμό και αναγνώριση. 

Ιδιαίτερο βάρος είχε η σημερινή (29/12) συνεδρίαση της επιτροπής για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για τον επετειακό της χαρακτήρα, αλλά κυρίως για τα μηνύματα που έστειλε ο Ιβάν Σαββίδης και τον διάλογο που αναπτύχθηκε με ιστορικά και εμβληματικά πρόσωπα του συλλόγου.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ στάθηκε καταρχάς στην ίδια την ταυτότητα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας με έμφαση ότι ο σύλλογος δεν πρέπει ποτέ να αποκοπεί από τις ρίζες και την ιστορική του αφετηρία.

«Στόχος μας είναι μόνο κορυφή - Αν κάποιος ειναι καλύτερος να αναγνωρίσουμε την ήττα»

Υπενθύμισε ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε ως καταφύγιο ψυχής για τους πρόσφυγες, οι οποίοι μέσα από τον σύλλογο διατήρησαν τη νοοτροπία, τη μνήμη και τα βιώματά τους από τις χαμένες πατρίδες. Όπως σημείωσε, μέσω του ΠΑΟΚ μπόρεσαν να εκφραστούν, να ενωθούν και να κρατήσουν ζωντανή τη νοσταλγία τους, στοιχείο που –όπως είπε– αποτελεί τον πυρήνα του DNA του συλλόγου και δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί.

Ατάκες-φωτιά Ιβάν: «Θέλω να είμαστε κορυφή - Αυτό ειναι το DNA του ΠΑΟΚ»!

Σε μια περίοδο όπου η τοξικότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου αυξάνεται, ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε με σαφήνεια και τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους, χωρίς όμως να απομακρύνεται από τις αρχές που, όπως επανέλαβε, ο ίδιος και η οικογένεια του ΠΑΟΚ πρεσβεύουν. Μίλησε ανοιχτά για τη φιλοδοξία της κατάκτησης του πρωταθλήματος και ενός «χρυσού» νταμπλ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ΠΑΟΚ δεν επιθυμεί τίτλους αν δεν τους αξίζει απόλυτα. 

Υπογράμμισε πως στόχος είναι η κορυφή να συνοδεύεται από σεβασμό και αναγνώριση, όχι από μίσος, τονίζοντας ότι αν κάποιος αντίπαλος αποδειχθεί καλύτερος ή πιο τυχερός, τότε ο ΠΑΟΚ οφείλει να αναγνωρίσει την ήττα και να δουλέψει πάνω στα λάθη του. Με χαρακτηριστική φράση επισήμανε πως αν ο ΠΑΟΚ ήθελε να επιβληθεί με άλλους τρόπους, θα μπορούσε να το είχε κάνει, όμως δεν είναι αυτή η φιλοσοφία που ο ίδιος θέλει να υπηρετεί.

Σαββίδης σε Κούδα: «Έσυ θα εισαι αυτός που θα κάνει το πρώτο λάκτισμα στην Νέα Τούμπα»!

Η συνεδρίαση είχε έντονα ανθρώπινο και συναισθηματικό χαρακτήρα, καθώς δόθηκε ο λόγος σε όλα τα μέλη της επιτροπής, τα οποία απευθύνθηκαν προσωπικά στον Ιβάν Σαββίδη, με τον διάλογο να εξελίσσεται σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ατάκες-φωτιά Ιβάν: «Θέλω να είμαστε κορυφή - Αυτό ειναι το DNA του ΠΑΟΚ»!

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε ο φορτισμένος χαιρετισμός του Γιώργου Κούδα, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σαββίδη για όσα έχει προσφέρει, τονίζοντας ότι χάρη σε αυτές τις ενέργειες ο ΠΑΟΚ έφτασε να είναι πρωταγωνιστής σε υψηλό επίπεδο.

Ο Ιβάν Σαββίδης, από την πλευρά του, υπενθύμισε στον «Μεγαλέξανδρο» του ΠΑΟΚ την υπόσχεση που του έχει δώσει, να είναι εκείνος που θα δώσει το πρώτο λάκτισμα της μπάλας στο νέο γήπεδο του συλλόγου!

Ο Αντρέ Βιεϊρίνια μίλησε με λόγια καρδιάς, σημειώνοντας πως αποτελεί τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται ανάμεσα σε τόσους ΠΑΟΚτσήδες. Τόνισε ότι μπορεί να μην γεννήθηκε ΠΑΟΚτσής, αλλά έγινε στην πορεία, προσπαθώντας σε όλη την καριέρα του και ακόμη και μετά το τέλος της αγωνιστικής του παρουσίας, να αποδεικνύει έμπρακτα τη σχέση του με τον σύλλογο.