Μετά από μία μέτρια περσινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας κυριάρχησε η κουβέντα για το αν θα γυρίσει στο Μεξικό ενώ τα αγωνιστικά του κατορθώματα απασχόλησαν ελάχιστα, ο Ορμπελίν Πινέδα έχει επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ αποόδοσής του και θυμίζει επιτέλους τον παίκτη που θαύμασαν οι φίλοι της ΑΕΚ τη σεζόν 2022-23. Ο Μεξικανός σπανίως βγάινει από την ενδεκάδα του Μάρκο Νίκολιτς, ενώ έχει ήδη σκοράρει τέσσερις φορές φέτος, τη στιγμή που πέρυσι πέτυχε μόλις ένα γκολ.
Η ΑΕΚ δίνει νέο συμβόλαιο στον Πινέδα
Με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Πινέδα και την… επιμονή των Μεξικανών να ασχολούνται μαζί του, είναι δεδομένο πως αργά ή γρήγορα θα ανοίξει ξανά κουβέντα για επιστροφή στην πατρίδα του. Η Μοντερέι, η Τσίβας και άλλες ομάδες δεν έβγαλαν ποτέ από τη λίστα τους τον διεθνή άσο. Γι’ αυτό και ο Μάριος Ηλιόπουλος επιθυμεί να κλείσει το εν λόγω ζήτημα πριν καν τεθεί εκ νέου.
Διαβάστε επίσης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κιτρινόμαυροι σκοπεύουν να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Πινέδα με στόχο την πρόωρη επέκτασης της υπάρχουσας συμφωνίας, η οποία ολοκληρώνεται το 2027. Μάλιστα, έχει ήδη υπάρξει η σχετική συνεννόηση με τον Νίκολιτς, που -όπως αναμενόταν- έδωσε το “πράσινο φως” εκτιμώντας ότι το timing είναι ιδανικό για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με έναν εκ των ποιοτικότερων παικτών στο ρόστερ.
“Χρυσώνει” τον Πινέδα ο Ηλιόπουλος
Η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να αυξήσει αισθητά τις αποδοχές του Πινέδα προκειμένου να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα και μετά το 2027. Καλά ενημερωμένες πηγές επισημαίνουν ότι η πρόταση που θα κατατεθεί στον διεθνή μέσο θα αφορά νέο διετές συμβόλαιο (έως το 2029, με οψιόν ανανέωσης έως το 2030 με απολαβές άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ως επιβράβευση για την τεράστια προσφορά του. Παράλληλα, θα πρόκειται και για αποκατάσταση μίας… αδικίας που υφίσταται ο Μεξικανός, ο οποίος καρπώνεται περίπου 1,3 εκατομμύρια ετησίως. Συμβόλαιο που ναι μεν δεν είναι χαμηλό για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά από την άλλη απέχει αρκετά από τα υψηλότερα στο εσωτερικό της ΑΕΚ. Παίκτες όπως ο Μαρσιάλ και ο Λαμέλα πήραν πολύ υψηλότερα συμβόλαια δίχως να προσφέρουν στην Ένωση ούτε το… 1/10 σε σχέση με τον Πινέδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μεξικανοί φέρονταν να προσφέρουν στον 29χρονο άσο τεράστιες αποδοχές, που ανέρχονταν σε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να δώσει τόσα χρήματα στον Πινέδα αυτή τη στιγμή, ωστόσο ποντάρει στο δέσιμο που έχει με τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος παράλληλα γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα και σίγουρα θα εκτιμήσει το γεγονός ότι οι Κιτρινόμαυροι του αυξάνουν τις αποδοχές στο υψηλότερο σημείο που δύνανται. Ο Μάριος Ηλιόπουλος θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να τον κρατήσει και από εκεί και πέρα, πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση του ίδιου του παίκτη, που στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία του να γυρίσει στο Μεξικό.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο