Τα τελευταία νέα του Ολυμπιακού μετέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Σταματέλος, δίνοντας το στίγμα τόσο για το «θεσμικό» κομμάτι της υπόθεσης Λανουά όσο και για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει Ιανουαρίου.

«Ήταν θέμα χρόνου» η αντίδραση για Λανουά

Ο ρεπόρτερ των «ερυθρόλευκων» στάθηκε αρχικά στο γεγονός πως ήταν αναμενόμενο να υπάρξει αντίδραση από την ομάδα σχετικά με τον Στεφάν Λανουά, σημειώνοντας ότι «ήταν θέμα χρόνου» να βγει ο Ολυμπιακός μπροστά για το ζήτημα. Με δεδομένο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από τη διαιτησία, ο Ολυμπιακός φαίνεται πως δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα να κυλήσει χωρίς τοποθέτηση και πίεση.

Μεταγραφικά: εξτρέμ, αριστερό μπακ και πιθανώς στόπερ

Στο καθαρά μεταγραφικό σκέλος, ο Σταματέλος ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει την αγορά και έχει συγκεκριμένες θέσεις που απασχολούν:

  • εξτρέμ (προτεραιότητα),

  • αριστερό μπακ,

  • και κεντρικός αμυντικός, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η εικόνα που περνά είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» σκανάρουν επιλογές που μπορούν να ανεβάσουν άμεσα το επίπεδο σε κομβικές ζώνες, χωρίς να σημαίνει ότι θα προχωρήσουν σε “βιαστικές” κινήσεις.

Ο «αστερίσκος» στα λόγια Μεντιλίμπαρ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σταματέλος και σε όσα λέει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τα μεταγραφικά, βάζοντας έναν «αστερίσκο»: ακόμη κι αν ο προπονητής εμφανίζεται συγκρατημένος, μοιάζει δύσκολο ο Ολυμπιακός να περάσει ολόκληρο το χειμερινό παράθυρο χωρίς καμία προσθήκη.

Με άλλα λόγια, η αίσθηση από το ρεπορτάζ είναι ότι μπορεί να υπάρχει προσεκτική προσέγγιση, αλλά η πραγματικότητα της σεζόν και οι ανάγκες του ρόστερ κάνουν πολύ πιθανό να υπάρξει κίνηση.

Το… δώρο του Άγιου Βασίλη: «δύο εξτρέμ-θρύλους»

Κλείνοντας, σε πιο εορταστικό τόνο, όταν ρωτήθηκε τι «δώρο» θα ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη, ο Νίκος Σταματέλος απάντησε με χιούμορ αλλά και ξεκάθαρο αγωνιστικό νόημα: δύο εξτρέμ-θρύλους της ομάδας — υπογραμμίζοντας εμμέσως και το πόσο ψηλά βρίσκεται η ανάγκη ενίσχυσης στα άκρα.

Το συμπέρασμα είναι ότι στον Ολυμπιακό τρέχουν δύο παράλληλες γραμμές: από τη μία η θεσμική πίεση γύρω από τη διαιτησία/Λανουά, από την άλλη η προετοιμασία για έναν Ιανουάριο όπου –ακόμη κι αν δεν το λένε δυνατά– δύσκολα θα μείνουν ακίνητοι στην αγορά.