Στο… ρετιρέ της Super League ανέβηκε ο ΠΑΟΚ μετά την άνετη κυριακάτικη (18/1) νίκη με 3-0 επί του ΟΦΗ στην Τούμπα για τη 17η αγωνιστική.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φρόντισε να «καθαρίσει» το τρίποντο από το α’ ημίχρονο και με 41 βαθμούς είναι στο +2 από τον Ολυμπιακό, με ματς περισσότερο κι ενώ περιμένει και την έκβαση στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Ο Ρουμάνος προπονητής είδε τον 19χρονο Δημήτρη Χατσίδη να κλέβει την παράσταση, καθώς ο νεαρός εξτρέμ κατέγραψε δύο ασίστ, ενώ είχε συμμετοχή και στη φάση του 1-0, με τους «ασπρόμαυρους» να… σβήνουν το διακόπτη στο δεύτερο μισό του αγώνα, κάνοντας διαχείριση δυνάμεων εν όψει της αναμέτρησης με την Μπέτις για το Europa League.
Διαβάστε επίσης...
Από την πλευρά της, η ομάδα του Χρήστου Κόντη δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στα καλά αποτελέσματα, παραμένοντας με 15 βαθμούς στη 10η θέση, όσους έχει και ο 9ος της κατάταξης Παναιτωλικός.
Με ηγέτη τον Χατσίδη το «κλείδωσε» από το 43’
O Tσιφτσής ήταν στο τέρμα, με τους Κένι, Βολιάκο, Μιχαηλίδη και Τέιλορ να συνθέτουν την αμυντική τετράδα από δεξιά προς αριστερά.
Παρτενέρ του Μεϊτέ ήταν ο Ζαφείρης στα χαφ, με τους Χατσίδη, Τάισον και Πέλκα να αποτελούν την τριάδα πίσω από τον Γιακουμάκη, που πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης.
Για τους Ηρακλειώτες ο Χριστογεώργος στα γκολπόστ, με τους Κρίζμανιτς, Πούγγουρα και Κωστούλα να είναι οι τρεις στο κέντρο της άμυνας. Μαρινάκης και Χατζηθεοδωρίδης, δεξιά και αριστερά στα άκρα στην τετράδα του κέντρου, με αμυντικά χαφ τους Καραχάλιο και Αποστολάκη. Σενγκέλια και Σαλσίδο στις πτέρυγες της επίθεσης και κλασικός φορ ήταν ο Ισέκα.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή από την αρχή του ματς και το 1-0 ήρθε στο 18’, όταν ο Χατσίδης σούταρε από δεξιά, δεν ήταν καλή η απόκρουση του Χριστογεώργου και ο Πέλκας, ακολουθώντας τη φάση, σκόραρε με σουτ από πλάγια θέση.
Στο 25’ ο Τάισον βρήκε χώρο από αριστερά κι έκανε το χαμηλό γύρισμα, ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Χριστογεώργος ήταν σε ετοιμότητα σε ένα σουτ του Ζαφείρη.
Στο 27’ ο Καμαρά αντικατέστησε τον Μεϊτέ, που έβγαλε κάποιες ενοχλήσεις, αν και η αλλαγή έγινε κυρίως για προληπτικούς λόγους, με τον Χατσίδη στο 35’ να πιάνει ωραίο σουτ από θέση έξω δεξιά και η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 40’ από την ωραία συνεργασία Ζαφείρη και Χατσίδη η άμυνα του ΟΦΗ άνοιξε και ο Τάισον με τη σειρά του την αναστάτωσε, για να σκοράρει με κοντινό σουτ, ενώ στο 43’ ο Χατσίδης με μια απλή προσποίηση «άδειασε» τον Κρίζμανιτς, βρήκε ξανά ανοργάνωτη την άμυνα των φιλοξενούμενων από δεξιά και «σέρβιρε» στον Γιακουμάκη, που πλάσαρε για το 3-0, καθώς ο Κωστούλας βρήκε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την τρίτη παραβίαση της εστίας του Χριστογεώργου.
Κατέβασε… ταχύτητα
Το β’ ημίχρονο ήταν λογικό να εξελιχθεί σε χαμηλούς ρυθμούς, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν στο νου τους το κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης (22/1) με την Μπέτις.
Ο Σαλσίδο στο 67’ με ένα σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τσιφτσή, που μπλόκαρε σε δύο χρόνους, με τον Λουτσέσκου στο 72’ να ξεκουράζει Γιακουμάκη και Πέλκα, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μύθου και Μπιάνκο.
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε διάθεση να φορτσάρει για ένα τέταρτο γκολ, ο ΟΦΗ ήταν σε κακή βραδιά, με τον νεοεισελθόντα Σάστρε, πάντως, να έχει καλή ευκαιρία στο 89’ με μια κεφαλιά, που ήταν για λίγο άστοχη. Εντέλει, δεν άλλαξε κάτι έως το σφύριγμα της λήξης κι έπιασαν κορυφή οι «ασπρόμαυροι».
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Γιουματζίδης (Πέλλας) με βοηθούς τον Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής) και τον Ψύλλο (Λέσβου), ενώ στο VAR ήταν ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) και ο Τζήλος (Λάρισας).
Κίτρινες: 75’ Ζαφείρης - 13’ Aποστολάκης, 38’ Κωστούλας, 77’ Καινουργιάκης.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Τέιλορ, Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Μεϊτέ (27’ λ. τρ. Καμαρά), Ζαφείρης (88’ Σάστρε), Χατσίδης (88’ Γερεμέγεφ), Τάισον, Πέλκας (72’ Mπιάνκο), Γιακουμάκης (72’ Μύθου).
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Κρίζμανιτς, Πούγγουρας, Κωστούλας (46’ λ. τρ. Χριστόπουλος), Μαρινάκης, Καραχάλιος, Αποστολάκης (90’ Χνάρης), Χατζηθεοδωρίδης (69’ Καινουργιάκης), Σενγκέλια (82’ Νέιρα), Σαλσίδο, Ισέκα (69’ Θεοδοσουλάκης).
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο