Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/1), ο προπονητής του Ολυμπιακού κλήθηκε να «ακτινογραφήσει» τον ΠΑΟΚ ενόψει της ευρωπαϊκής μάχης των Θεσσαλονικέων με τη Ρεάλ Μπέτις στην Τούμπα.

«ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην κορυφή της ανταγωνιστικότητας»

Ο Μεντιλίμπαρ θυμήθηκε το ντεμπούτο του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, όπου είχε επικρατήσει μέσα στην Τούμπα, αλλά τόνισε πως έκτοτε η άποψή του για τον ΠΑΟΚ παραμένει σταθερά υψηλή.

Υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ διατηρεί τη δυναμική του επειδή δεν κάνει αλόγιστες αλλαγές στο ρόστερ του, αλλά κινείται μεθοδικά στις μεταγραφές. Ενώ τοποθέτησε την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό σε υψηλό επίπεδο, θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ, μαζί με τον Ολυμπιακό, είναι οι πιο ανταγωνιστικές ομάδες αυτή τη στιγμή.

«Υποκλίθηκε» στον ΠΑΟΚ ο Μεντιλίμπαρ - Τι είπε για «Ντέλια»!

Έπλεξε το εγκώμιο των υποδομών του συλλόγου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διαθέτει το καλύτερο σύστημα ακαδημιών στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξεις απέναντί τους».

Η τριπλέτα της φωτιάς και το «διαμάντι» Κωνσταντέλιας

Ο Βάσκος στάθηκε ιδιαίτερα στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ, εφιστώντας την προσοχή των Ισπανών σε τρία συγκεκριμένα πρόσωπα. Για τον Τάισον παρά την ηλικία του, ο Μεντιλίμπαρ τον χαρακτήρισε παίκτη υψηλού επιπέδου που μπορεί να κάνει τη ζημιά για 60-70 λεπτά.

Ο Ισπανος κοουτς ανέφερε τον Ζίβκοβιτς και εστίασε στη φόρμα του Σέρβου και την επικινδυνότητά του όταν συγκλίνει από τα δεξιά με το ανάποδο πόδι.

«Υποκλίθηκε» στον ΠΑΟΚ ο Μεντιλίμπαρ - Τι είπε για «Ντέλια»!

Για τον «Ντέλια» χρησιμοποίησε τους πιο θερμούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον «το κόσμημα της Ελλάδας». Σημείωσε την ενεργή συμμετοχή του στο παιχνίδι και το γεγονός ότι, παρά το ενδιαφέρον για πώλησή του, παρέμεινε και ανανέωσε, αγωνιζόμενος πλέον σε κορυφαίο επίπεδο.

«Αν τους αφήσεις να παίξουν, είσαι εκτός»

Προειδοποίησε επίσης τη Μπέτις για τη δύναμη του ΠΑΟΚ στον άξονα, σημειώνοντας πως τα αμυντικά χαφ των Θεσσαλονικέων είναι σκληρά και δεν χαρίζουν τίποτα. «Όταν φτάνουν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι», πρόσθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Τέλος, εκτίμησε ότι το κίνητρο της απευθείας πρόκρισης στους «16» του Europa League θα κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο επικίνδυνο, καθώς η ομάδα του Λουτσέσκου θέλει τη νίκη για να αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι οφ.

«Υποκλίθηκε» στον ΠΑΟΚ ο Μεντιλίμπαρ - Τι είπε για «Ντέλια»!

Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ δείχνουν το επίπεδο του αλληλοσεβασμού ανάμεσα στους κορυφαίους. Το να αποκαλεί ο προπονητής του Ολυμπιακού τον Κωνσταντέλια «κόσμημα» και τον ΠΑΟΚ «την πιο ανταγωνιστική ομάδα», είναι η καλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ισπανία. Μένει να δούμε αν η Μπέτις θα... πήρε το μάθημά της από τον Βάσκο.