Η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Λιλή Γραμματίκα, μιλώντας έξω από το νοσοκομείο της Τιμισοάρα, έδωσε το στίγμα των προσπαθειών που καταβάλλονται ώστε η οδυνηρή εκκρεμότητα της επιστροφής των επτά νεκρών οπαδών του ΠΑΟΚ να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν.
Αγώνας δρόμου για την επιστροφή στην πατρίδα
Η κα Γραμματίκα τόνισε πως η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση, συνεργαζόμενη στενά με τις ρουμανικές αρχές, οι οποίες διερευνούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.
Στόχος είναι να ξεπεραστούν τα τυπικά κολλήματα ώστε οι σοροί των επτά αδικοχαμένων νέων να μεταφερθούν στην Ελλάδα ακόμη και εντός της αυριανής ημέρας. Η Πρέσβης εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες προς τις αρχές της Ρουμανίας για την υποδειγματική τους στάση και τη διευκόλυνση των διαδικασιών σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.
Η ιατρική ενημέρωση - Χαμόγελα ελπίδας για τους τρεις τραυματίες
Παράλληλα, η κα Γραμματίκα, βασιζόμενη στην ενημέρωση από τον διευθυντή του νοσοκομείου, μετέφερε αισιόδοξα νέα για την πορεία της υγείας των τριών διασωθέντων, η κατάσταση των οποίων χαρακτηρίζεται σταθερή:
Ο πρώτος τραυματίας (Νευροχειρουργική): Νοσηλεύεται με μια επιφανειακή αιμορραγία. Το σημαντικότερο είναι πως έχει πλήρη συνείδηση, επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον και η πορεία του εξελίσσεται ομαλά.
Ο δεύτερος τραυματίας (Ορθοπεδική): Φέρει ορισμένα κατάγματα στη λεκάνη, τα οποία όμως χαρακτηρίζονται αντιμετωπίσιμα. Η γενική του κατάσταση είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.
Ο τρίτος τραυματίας (Πολυτραυματίας): Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του, τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Παρουσιάζει πολύ καλές νευρολογικές ενδείξεις και η σημερινή του εικόνα είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο εικοσιτετράωρο, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους θεράποντες ιατρούς.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο