Η επόμενη μέρα των αρνητικών αποτελεσμάτων βρήκε τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέλοντας να ταρακουνήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα και να θέσει άπαντες προ των ευθυνών τους, προχώρησε σε μια ομιλία-μανιφέστο, συνδυάζοντας το «μαστίγιο» της κριτικής με το «καρότο» ενός μυθικού πριμ.
Το «όχι» στα εκατομμύρια για χάρη της ενίσχυσης
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ομιλίας του ήταν η αποκάλυψη για το «χρυσάφι» που στρώθηκε στα πόδια του για τα δύο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, τους Βραζιλιάνους Αντρέ Λουίζ και Κλέιτον.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε πως απέρριψε προτάσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από τη Γουλβς και την Μπενφίκα, δείχνοντας την πρόθεσή του να μην αποδυναμώσει το ρόστερ.
Το δέλεαρ των Εμιράτων για τον Κλέιτον: Παράλληλα, έκανε γνωστό πως είπε «όχι» σε προσφορά που ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια ευρώ από τα Εμιράτα για τον έτερο Βραζιλιάνο άσο.
Η ατάκα που θα προκαλέσει «σεισμό»
Θέλοντας να δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα του μεγέθους των χρημάτων που αρνήθηκε να εισπράξει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης χρησιμοποίησε μια σύγκριση που θα συζητηθεί σε όλα τα αθλητικά στέκια:
«Ξέρετε τι σημαίνουν τα 30-35 εκατομμύρια ευρώ που αρνήθηκα; Αυτά τα χρήματα είναι το ετήσιο μπάτζετ μιας μεγάλης ομάδας μπάσκετ από την ελίτ της EuroLeague! Τα απέρριψα όμως χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί μοναδικός μου στόχος ήταν και παραμένει να δυναμώσει ο Ολυμπιακός και να κατακτήσει τους στόχους του», είπε χαρακτηριστικά ο Μαρινάκης.
Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως δεν θα ανεχθεί άλλη απώλεια βαθμών, ενώ την ίδια στιγμή υποσχέθηκε ένα εξωπραγματικό πριμ σε περίπτωση που η ομάδα πετύχει το απόλυτο των νικών μέχρι το τέλος της σεζόν, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει την ομάδα με κάθε μέσο, αρκεί να δει το πάθος που αρμόζει στη φανέλα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε το δικό του "all-in" στον Ρέντη. Η σύγκριση με τα μπάτζετ της EuroLeague δεν ήταν τυχαία· ήταν μια υπενθύμιση προς τους παίκτες ότι η επένδυση που έχει γίνει στο πρόσωπό τους είναι επιπέδου... Final Four.
Το να λες "όχι" σε 35 εκατομμύρια από Γουλβς και Μπενφίκα είναι κίνηση που δείχνει ότι ο Μαρινάκης δεν βλέπει τον Ολυμπιακό ως επιχείρηση "αγοράζω-πουλάω", αλλά ως προσωπικό στοίχημα κορυφής. Τώρα η μπάλα είναι στα πόδια των παικτών. Αν μετά από τέτοιες αποκαλύψεις και τέτοιο πριμ δεν "δαγκώνουν" στο γήπεδο, τότε το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο!
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο