Ο Έλληνας επιθετικός ένιωσε έντονους πόνους χαμηλά στο πόδι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή, αφήνοντας ανοιχτό το ζήτημα της κατάστασής του ενόψει των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Δικεφάλου και αρχής γενομένης από το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Η πρώτη εικόνα από τον τραυματισμό του δεν είναι ιδιαίτερα καθησυχαστική. Ο Κρητικός φορ γύρισε τον αστράγαλό του δύο φορές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, γεγονός που επιβάρυνε σημαντικά την κατάσταση στο συγκεκριμένο σημείο. Προσπάθησε να το ξεπεράσει και να συνεχίσει, αλλά δεν τα κατάφερε και ειναι χαρακτηριστικό πως φεύγοντας από τον πάγκο προς τα αποδυτήρια στο ημίχρονο δεν μπορούσε να πατήσει το δεξί του πόδι. 

Από τη στιγμή που αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, οι ενοχλήσεις παρέμειναν έντονες, με αποτέλεσμα το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, περιμένοντας τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων που θα δώσουν σαφέστερη εικόνα για το μέγεθος του προβλήματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βαρύ διάστρεμμα στον αστράγαλο, μία διάγνωση που – αν επιβεβαιωθεί από τις εξετάσεις – θα θέσει εκτός μάχης τον Έλληνα επιθετικό από το επόμενο μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο, ένα παιχνίδι ιδιαίτερης σημασίας για την εξέλιξη της σεζόν.

ΠΑΟΚ: Εξελίξεις με Γιακουμάκη εν όψει Ολυμπιακού - Τα νεότερα

Η πιθανή απουσία του Γιακουμάκη αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, καθώς ο διεθνής επιθετικός αποτελεί μία από τις βασικές λύσεις στην κορυφή της επίθεσης και έχει σημαντικό ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο τρόπος με τον οποίο πιέζει τις αντίπαλες άμυνες, η παρουσία του μέσα στην περιοχή αλλά και η ικανότητά του να δημιουργεί χώρους για τους συμπαίκτες του είναι στοιχεία που δύσκολα αναπληρώνονται. 

Μέχρι να υπάρξει οριστική διάγνωση, στον ΠΑΟΚ παραμένουν σε στάση αναμονής, αλλά ήδη ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκινάει να κάνει τα πλάνα του για το ντέρμπι έχοντας ως δεδομένο ότι θα λείψει ο "Γιάκου" οπότε θα στραφεί είτε στον Αλεξάντερ Γερεμέγιεφ, είτε στον Ανέστη Μύθου, με τον νεαρό φορ να ειναι βασικός στο μονό ματς του Κυπέλλου στο Φάληρο και μάλιστα να σκοράρει κιόλας. Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ξεκαθαρίσουν το ακριβές μέγεθος του προβλήματος και θα δείξουν αν υπάρχει έστω και ένα μικρό περιθώριο συμμετοχής στο ντέρμπι ή αν ο Λουτσέσκου θα χρειαστεί να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για την κορυφή της επίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι στον Δικέφαλο περιμένουν με αγωνία τα νεότερα για την κατάσταση του Γιακουμάκη, ελπίζοντας ότι ο τραυματισμός του δεν θα αποδειχθεί τόσο σοβαρός όσο δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, γιατί αν όντως έχει βαρύ διάστρεμμα δεν θα χάσει μόνο το ντέρμπι αλλά πιθανόν και το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα.