Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Μεχντί Ταρέμι, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την έναρξη των playoffs και το μεγάλο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τη SportDay να στέκεται στην εντυπωσιακή του παρουσία με τη φανέλα του Ιράν στο φιλικό απέναντι στην Κόστα Ρίκα.

"Καυτός" Ταρεμί πριν από την ΑΕΚ! Τρίβει τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ

Ο Ιρανός επιθετικός πραγματοποίησε ένα πραγματικά μαγικό ημίχρονο, καθώς μέσα σε μόλις 45 λεπτά κατάφερε να βρει δίχτυα δύο φορές και να μοιράσει ακόμη μία ασίστ, οδηγώντας την εθνική του ομάδα σε ακόμη μία νίκη και επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Η εμφάνισή του μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε, αφού ήρθε σε ένα χρονικό σημείο όπου στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν τον έμπειρο φορ να σηκώνει ακόμη περισσότερο το βάρος στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Η SportDay δίνει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στην αγωνιστική του φόρμα, αλλά και στην ψυχολογική του κατάσταση. Ο Ταρέμι το τελευταίο διάστημα έχει ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, έχοντας στο μυαλό του όσα δραματικά συμβαίνουν στην πατρίδα του, είτε με τις αιματηρές διαδηλώσεις που σημάδεψαν την Τεχεράνη τους προηγούμενους μήνες είτε με την πολεμική ένταση που ακολούθησε. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αρνητικά στο γήπεδο, αλλά παρουσιάζεται απόλυτα συγκεντρωμένος και επαγγελματίας, κρατώντας την απόδοσή του σε υψηλό επίπεδο.

Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που φαίνεται να εκτιμάται ιδιαίτερα στο λιμάνι. Ο 33χρονος στράικερ, παρά τη βαριά ατμόσφαιρα που κουβαλά λόγω των εξελίξεων στο Ιράν, δεν άφησε τίποτα να τον πάρει από κάτω. Αντίθετα, με την εθνική του ομάδα μοιάζει να βρίσκει ένα επιπλέον κίνητρο, δείχνοντας αποφασισμένος να ηγηθεί και στη διαδρομή προς το Μουντιάλ του 2026, στο οποίο όλα δείχνουν πως το Ιράν θα δώσει το παρών.

Για τον Ολυμπιακό, πάντως, το πιο ουσιαστικό είναι άλλο. Ο Ταρέμι επιστρέφει στην Ελλάδα ανεβασμένος, με γεμάτη ψυχολογία και με καθαρό αγωνιστικό στίγμα πριν από την πρώτη μεγάλη μάχη των playoffs. Και αυτό μόνο αδιάφορο δεν περνά στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος βλέπει έναν από τους πιο ποιοτικούς επιθετικούς του να φορτσάρει στην ώρα του. 

"Καυτός" Ταρεμί πριν από την ΑΕΚ! Τρίβει τα χέρια του ο Μεντιλίμπαρ

Το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους Πειραιώτες. Με την ΑΕΚ να έρχεται στο «Καραϊσκάκης» σε ένα παιχνίδι που μπορεί να καθορίσει πολλά για τη συνέχεια, ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να περιμένει πολλά από τον Ιρανό. Όταν ένας φορ σκοράρει, δημιουργεί και παίζει με καθαρό μυαλό, τότε αλλάζει όλη η επιθετική εικόνα της ομάδας. Και ο Ταρέμι, αυτή τη στιγμή, δείχνει ακριβώς τέτοιος. O 33χρονος μετρά 16 γκολ και 6 ασίστ σε 34 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού.