Με αυτό το αποτέλεσμα η Ένωση ξέφυγε στο +5 από τους Ερυθρόλευκους, αλλά και από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νωρίτερα είχε μείνει στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Το παιχνίδι κρίθηκε πολύ νωρίς, καθώς ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά βρήκε δίχτυα μόλις στο 5ο λεπτό, πετυχαίνοντας το γκολ που έμελλε να καθορίσει την αναμέτρηση. Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το προβάδισμά της και κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που είχε ένταση και δυνατές στιγμές.

Η πιο καθοριστική φάση μετά το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις. Στο 8ο λεπτό των επιπλέον χρόνων, ο Γιουσούφ Γιαζίτζι σκόραρε για τον Ολυμπιακό, όμως το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς ο Λορέντσο Πιρόλα ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Έτσι, η ΑΕΚ κράτησε μια πολύτιμη νίκη που τη φέρνει σε θέση οδηγού στη μάχη του τίτλου.

Τι γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η Ώρα:

"Τους έκλεισες το σπίτι"! Το πρωτοσέλιδο της Ώρας για τη νίκη της ΑΕΚ

Η ταυτότητα της αναμέτρησης!

Διαιτητής: Γενς Τομπάιας Στίλερ (Γερμανίας)
Κίτρινες: Γκαρθία - Περέιρα, Πενράις.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ονιεμαέτσι, Πιρόλα, Ρέτσος, Ροντινέι, Γκαρθία (58’ Μουζακίτης), Έσε (83’ Ντιόγκο), Μαρτίνς (71’ Γιαζίτζι), Ποντένσε (58’ Τσικίνιο), Ταρέμι (71’ Κλέιτον), Ελ Κααμπί.

ΑΕΚ (Μάρκο Νίκολιτς): Στρακόσια, Μουκουντί, Ρότα, Πενράις, Ρέλβας, Πινέδα, Μαρίν, Περέιρα (64’ Μάνταλος), Γιόβιτς (64’ Γκατσίνοβιτς), Κοϊτά (81’ Ζοάο Μάριο), Βάργκα (81’ Ζίνι).