Η ΑΕΚ φαίνεται να έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, μετά τη νίκη της με 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης - Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα ξέφυγε με 5 βαθμούς από τους Ερυθρόλευκους, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μείνει νωρίτερα στη λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Γεγονός που ενισχύει την θέση της ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε ο Αμπουμπακαρί Κοϊτά στο 5ο λεπτό, δίνοντας ουσιαστικά το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ όλοι θυμήθηκαν τη φάση στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γιουσούφ Γιαζίτζι σκόραρε αλλά ο Λορέντσο Πιρόλα ήταν εκτεθειμένος και δεν επέτρεψε την ισοφάριση.

Η νίκη αυτή ήταν ιστορική για την ΑΕΚ, καθώς έσπασε ένα αρνητικό σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη επί του Ολυμπιακού, που περιλάμβανε 6 ήττες και 1 ισοπαλία σε εντός και εκτός έδρας ματς. Η τελευταία εκτός έδρας νίκη των Κιτρινόμαυρων είχε σημειωθεί στις 7 Ιανουαρίου 2024 με 2-1, ενώ στις 5 προηγούμενες επισκέψεις στο Καραϊσκάκης μετρούσαν μόνο ήττες: 4 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή η νίκη λοιπόν αναδεικνύει την ΑΕΚ σε φαβορί, σπάζοντας ένα σερί που κρατούσε πάνω από ένα χρόνο.

Κοϊτά, Βάργκα και Ρότα πανηγυρίζουν γκολ
InTime

"Η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη - Θα "γυρίσει" αν γίνουν ακαταλαβίστικα - Πάσχει ο Ολυμπιακός"

O Στράτος Γιδόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, μίλησε στο sportdog για το αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη που φέρνει την Ένωση αγκαλιά με τον τίτλο αλλά και την προοπτική που υπάρχει στη ομάδα. 

"Εδώ και 2-2,5 μηνες έχω δηλώσει ότι ο Ολυμπιακός είναι ντεφορμέ, δεν το ανακάλυψα στο Καραϊσκάκη. Πιστεύω οτι το πρωτάθλημα το πήραμε χθες, δεν μπορεί να γυρίσει το +5 εκτός αν γίνουν ακαταλαβίστικα. το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. είμαστε στην καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες και μετά από την ΑΕΚ είναι ο Παναθηναϊκός", ανέφερε αρχικά ο πεπειραμένος παράγοντας και στη συνεχεια συμπλήρωσε για για το ματς: 

"Δεν πετάγαμε φωτιές, Βάργκας και Γιοβιτς δεν ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά από τα πρώτα 30 λεπτά έβλεπα ότι το ντέρμπι θα τελειώσει 1-0. Ο Ολυμπιακός πάσχει, Ελ Κααμπί, Ζέλσον Μάρτινς, Ποντενσε, Ταρέμι είναι τελείως εκτός φόρμας".

Μπορεί η ΑΕΚ να κινδυνέψει από τον ΠΑΟΚ;

"Νευρικός ο ΠΑΟΚ σαν να μην πίστευε ότι μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό. Τελείως αντικειμενικά, το ξαναλέω, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις ομάδες". 

Τι βλέπετε για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ;

"Η επόμενη μέρα αν κερδισουμε στο Βαγιεκάνο ή αν δεν θα χάσουμε, θα έχουμε άλλους ορίζοντες. Όλα αυτά πιστώνονται στον πρόεδρο. Το πρωταθλημα και η προοπτική τού Champions League θα αυξήσει τα έσοδα, θα γίνουν μεγαλύτερες μεταγραφές κ.λπ. Θα περάσει στα ευρωπαϊκά κλαμπ. Η δική μου παρότρυνση προς τους φιλάθλους να στηρίξουν τον πρόεδρο".