Έχουν περάσει ήδη 27 χρόνια από το σπουδαίο φιλικό ματς που έδωσε η ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι εν μέσω πολέμου, με τον Μάρκο Νίκολιτς να αποκαλύπτει ότι ήταν παρών σε αυτό το παιχνίδι!

Ο νυν προπονητής της Ένωσης, σε σχετικές του δηλώσεις στο Μουσείο Ιστορίας των «κιτρινόμαυρων», ανέφερε αρχικά: «Έχω ακόμα πολύ νωπές αναμνήσεις γι’ αυτό το παιχνίδι, ήμουν παρών στο στάδιο, ήμουν ένα εικοσάχρονο αγόρι ας πούμε εκείνη τη στιγμή. Και είναι ακόμα ένα μυστήριο για πολλούς πώς οι οπαδοί της AEK κατάφεραν να το κάνουν αυτό το ταξίδι γιατί τα σύνορα ήταν κλειστά, η χώρα βρισκόταν στον πόλεμο, αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκαν τον τρόπο να έρθουν σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές. Έχουμε δυστυχώς πολλές δύσκολες στιγμές στην ιστορία μας, σε αυτό μοιραζόμαστε πολλά κοινά πράγματα με τους Έλληνες και συγκεκριμένα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Εννοώ τους πολέμους, την εκδίωξη του λαού μας από διάφορα εδάφη». 

O Nίκολιτς
InTime

"Aκόμα θυμούνται την ΑΕΚ... "

Και ο Νίκολιτς πρόσθεσε: «Από την ΑΕΚ ήρθαν, αναγνώρισαν τη στιγμή, έδωσαν υποστήριξη και όλοι οι άνθρωποι στη Σερβία τους ευχαριστούν. Αυτό ήταν το παιχνίδι μεταξύ της Παρτιζάν με την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού, ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχε συναγερμός για αεροπορική επιδρομή αλλά κανείς δεν νοιαζόταν, όλοι ήταν στο γήπεδο και όλοι στη Σερβία θα έχουν πολύ θερμές αναμνήσεις από αυτόν τον αγώνα και δεν θα τον ξεχνούν ποτέ.

Πολλές φορές όταν μιλάς με τον κόσμο αναφέρουν με τον πιο θετικό τρόπο την ΑΕΚ και έχουν ευγνωμοσύνη για αυτή τη χειρονομία των οπαδών της ΑΕΚ και της ομάδας της ΑΕΚ που ήρθε στη χώρα υπό αυτές τις συνθήκες. Ήρθαν να δώσουν στήριξη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στους βομβαρδισμούς».