Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη σε ρουμανικό Μέσο, ο Γιάννης Ανέστης γύρισε τον χρόνο πίσω σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Ο 35χρονος πλέον πορτιέρο μίλησε, καταθέτοντας τη δική του οπτική για όσα συνέβησαν στην Τούμπα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά λόγια για τον Ράζβαν Λουτσέσκου και την πορεία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Ανέστης, που αγωνίζεται πλέον στη Ρουμανία με τη φανέλα της Μποτοσάνι, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα gsp.ro και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε κομβικές στιγμές της καριέρας του, με έμφαση στο περιβόητο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, το οποίο έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αποκαλύψεις Ανέστη για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Δεν θα πυροβολούσε ο Σαββίδης»!

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, που το 2018 ανήκε στο ρόστερ της ΑΕΚ και ήταν παρών εκείνο το βράδυ στο γήπεδο, μίλησε για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν μετά την απόφαση του διαιτητή Κομίνη να ακυρώσει το γκολ του Βαρέλα, σε ένα παιχνίδι που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ κανονικά και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήθελε να πυροβολήσει ο Σαββίδης»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα ανέφερε για τον Ιβάν Σαββίδη, με τον Ανέστη να αποφεύγει τις υπερβολές που είχαν ακουστεί εκείνη την περίοδο που έπαιζε στην ΑΕΚ, δίνοντας μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση: «Δεν ήταν επικίνδυνος. Δεν ξέρω τι κάνει εκτός ποδοσφαίρου, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήθελε να πυροβολήσει κάποιον στο γήπεδο εκείνη την ημέρα. Είναι ένας άνθρωπος που έκανε τον ΠΑΟΚ ξανά μεγάλο σύλλογο και κατέκτησε τίτλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ανέστης. 

Παράλληλα, ο Ανέστης στάθηκε και στον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον οποίο γνωρίζει από τη θητεία του στην Ελλάδα, αποδίδοντάς του σημαντικό μερίδιο για την αγωνιστική εκτόξευση του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ο Ρουμάνος τεχνικός, όπως τόνισε, κατάφερε να επαναφέρει τον Δικέφαλο στην κορυφή, χτίζοντας ένα σύνολο με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα.

Αποκαλύψεις Ανέστη για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Δεν θα πυροβολούσε ο Σαββίδης»!

«Έφερε μεγάλες επιτυχίες στον ΠΑΟΚ, τίτλους και Κύπελλα. Η ομάδα είχε να κατακτήσει πρωτάθλημα για δεκαετίες και εκείνος την οδήγησε ξανά στην κορυφή, δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό σύνολο. Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Αν έπρεπε να τον περιγράψω με τρεις λέξεις, θα έλεγα έξυπνος, επιθετικός και ανταγωνιστικός. Οι φίλαθλοι τον αγαπούν και τον σέβονται», σημείωσε.

Οι δηλώσεις του Ανέστη έρχονται να φωτίσουν, με μια πιο ήρεμη ματιά, ένα από τα πιο «φορτισμένα» κεφάλαια του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την εκτίμηση που υπάρχει προς το πρόσωπο του Λουτσέσκου και τη δουλειά που έχει γίνει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.