Το κεφάλαιο Άνταμ Τσέριν παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και αμφίρροπα θέματα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού!

Ο Σλοβένος μέσος, μια επιλογή με τη σφραγίδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, βρίσκεται πλέον σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου η προσφορά του ζυγίζεται με φόντο τη νέα εποχή που ξεκινά στο «τριφύλλι». Όταν ο Σέρβος τεχνικός εισηγήθηκε την απόκτηση του Τσέριν, είχε διακρίνει κάτι που πολλοί προσπέρασαν: έναν παίκτη με τρομερό "value for money". Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε έξυπνα, δαπάνησε μόλις 500.000 ευρώ και έβαλε στη μηχανή του έναν χαφ που, στα καλά του διαστήματα, έμοιαζε να αξίζει τα πενταπλάσια.

Η πορεία της δικαίωσης και το «ταβάνι»

Ο Τσέριν δεν άργησε να προσαρμοστεί και να δείξει ότι η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη. Με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κατέγραψε εξαιρετικές εμφανίσεις, ειδικά σε παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων, δείχνοντας ότι διαθέτει την ποδοσφαιρική ευφυΐα να ελέγχει τον ρυθμό όταν είναι σε φόρμα.

Παρά τις εκλάμψεις, η κοινή αίσθηση στο Κορωπί είναι ότι ο Σλοβένος δεν έχει κάνει το «ξέσπασμα» που θα τον ανέβαζε επίπεδο.

Ενώ είναι ένας πολύ χρήσιμος παίκτης, δεν έχει καταφέρει να μετατρέψει τα καλά του διαστήματα σε μια κυριαρχική παρουσία που θα τον καθιστούσε τον απόλυτο ηγέτη της μεσαίας γραμμής.

Το «φλερτ» από την Τουρκία και η αξία του

Το περασμένο καλοκαίρι, το όνομα του Τσέριν έπαιξε δυνατά στη γειτονική χώρα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα γραφεία της Πράσινης ΠΑΕ έφτασε πρόταση που άγγιζε τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι το ποσό ήταν οκταπλάσιο από το κόστος αγοράς του, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε. Η διοίκηση θεώρησε πως η υπεραξία του παίκτη δεν είχε φτάσει ακόμα στο pick της και πως ο Τσέριν είχε ακόμη να δώσει πράγματα στην ομάδα.

Ο Τσέριν είναι η προσωποποίηση της «χρυσής μετριότητας» με την καλή έννοια: ένας παίκτης που ποτέ δεν θα πέσει κάτω από τη βάση, αλλά σπάνια θα πάρει το παιχνίδι μόνος του. Στρατηγικά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δίλημμα.

Μπαίνει transfer list ξένος άσος του Παναθηναϊκού - Όχι σε πρόταση 4 εκατ.!

Με την έλευση του νέου προπονητή, ο Σλοβένος θα περάσει από νέα αξιολόγηση. Αν ο νέος τεχνικός αναζητά ένα πιο «δυναμικό» ή «δημιουργικό» προφίλ στο "8", ο Τσέριν ίσως βρεθεί στην transfer list. Από την άλλη, η χρηματιστηριακή του αξία παραμένει υψηλή και μια καλή πορεία στο Euro θα μπορούσε να φέρει προτάσεις που αυτή τη φορά δεν θα αγνοηθούν.

Ο Τσέριν είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να έχει στο ρόστερ του, αλλά κανείς δεν ξέρει αν μπορεί να είναι ο βασικός και αναντικατάστατος σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Το "deal" των 500 χιλιάδων ήταν μάγκικο, αλλά τώρα ο Παναθηναϊκός πρέπει να αποφασίσει: θα τον κρατήσει ελπίζοντας στο επόμενο βήμα ή θα τον δώσει τώρα που το όνομά του "παίζει" στην αγορά;

Τα 4 εκατομμύρια των Τούρκων πέρυσι φάνηκαν λίγα, αλλά φέτος οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Όλα θα εξαρτηθούν από τα "θέλω" του νέου coach και το αν ο ίδιος ο Τσέριν νιώθει έτοιμος να γίνει ο "killer" που λείπει από τον άξονα.