Οι Γιώργος Γιακουμάκης και Χόρχε Σάντσες έβγαλαν το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της Δευτέρας, θέτοντας εαυτούς στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Το «κουμπί» της επίθεσης και η αμυντική θωράκιση

Η επιστροφή του Γιώργου Γιακουμάκη αποτελεί το μεγαλύτερο κέρδος για τον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας φορ, που έχει αποδείξει πως ταιριάζει απόλυτα στο επιθετικό σχήμα της ομάδας, επιστρέφει την κατάλληλη στιγμή.

Με τον ΠΑΟΚ να στοχεύει αποκλειστικά στη διατήρηση της 2ης θέσης, η εκτελεστική δεινότητα του Γιακουμάκη μπορεί να αποτελέσει τον «άσο στο μανίκι» του Λουτσέσκου, τόσο κόντρα στην πρωταθλήτρια πλέον ΑΕΚ, όσο και στο φινάλε της Κυριακής (17/05) απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, η επάνοδος του Χόρχε Σάντσεζ δίνει πολύτιμες ανάσες και επιλογές στην αμυντική γραμμή, η οποία πιέστηκε αρκετά στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ακτινογραφία της προπόνησης στη Νέα Μεσημβρία

Μετά την ένταση του αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η προπόνηση της Δευτέρας (11/05) είχε δύο ταχύτητες. Οι βασικοί που ξεκίνησαν στο Φάληρο ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο και την πισίνα για να αποφορτιστούν, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες δούλεψαν σε rondo, παιχνίδια κατοχής και δίτερμα υψηλής έντασης.

Ενώ Γιακουμάκης και Σάντσεζ επέστρεψαν, οι Μαντί Καμαρά και Ντέγιαν Λόβρεν παρέμειναν στα πιτς ακολουθώντας θεραπεία, με την κατάστασή τους να αξιολογείται καθημερινά.

Για τον ΠΑΟΚ, τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια δεν είναι απλώς τυπική διαδικασία. Η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ γνωρίζει καλά πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες.

Η Τούμπα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με τον κόσμο να ζητά τη νίκη που θα φέρει την ομάδα ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο.

Την Τρίτη (12.05) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 17:00, όπου και θα φανεί το οριστικό πλάνο του Λουτσέσκου για την αναμέτρηση με την Ένωση.