Το όνομα του Κωνσταντή Τζολάκη παραμένει σταθερά στο μεταγραφικό προσκήνιο ενόψει του καλοκαιριού, καθώς ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίου επιπέδου. Σύλλογοι όπως η Άρσεναλ, η Γιουβέντους, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η Λίβερπουλ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν, η Νάπολι, η Γαλατασαράι, η Αταλάντα και η Μπράιτον είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που έχουν συνδεθεί με την περίπτωσή του.
Παρά το αυξημένο ενδιαφέρον, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση ή κάτι απολύτως προχωρημένο από τις ομάδες που φέρονται να τον παρακολουθούν. Η καθιέρωση στον Ολυμπιακό Η παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του Κωνσταντή Τζολάκη - Από τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο Βάσκος τεχνικός ανέλαβε την ομάδα, ο Έλληνας τερματοφύλακας καθιερώθηκε ως βασικός και αναντικατάστατος κάτω από τα δοκάρια των Ερυθρόλευκων. Σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε την κατάκτηση του Conference League και του πρωταθλήματος Ελλάδας, ενώ παράλληλα εδραιώθηκε και ως μέλος της Εθνικής ομάδας. Η παρουσία του στο φετινό Champions League συνέβαλε περαιτέρω στην ενίσχυση της φήμης και της αξίας του στην ευρωπαϊκή αγορά.
Διαβάστε επίσης...
Η εκτόξευση της αξίας στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο και η πώληση;
Η αγωνιστική του άνοδος αποτυπώνεται και στο οικονομικό σκέλος, καθώς η χρηματιστηριακή του αξία εκτοξεύθηκε από περίπου 1,2 εκατ. ευρώ στα 15 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια. Στον Πειραιά γνωρίζουν ότι μία από τις ομάδες που εξετάζουν σοβαρά την περίπτωσή του είναι η Κόβεντρι του Φρανκ Λάμπαρντ, η οποία εξασφάλισε την άνοδό της στην Premier League και αναζητά βασικό τερματοφύλακα για τη νέα σεζόν.
Παρότι η Κόβεντρι δεν έχει συνηθίσει ιστορικά να πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στις μεταγραφές, η άνοδος στην Premier League αλλάζει πλήρως τα οικονομικά δεδομένα. Τα έσοδα της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας θεωρούνται τα υψηλότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με ποσά που ξεκινούν από 135-140 εκατ. λίρες και μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 εκατ. σε ορίζοντα πενταετίας. Από την Κόβεντρι ή αλλού πάντως στον Ολυμπιακό περιμένουν φέτος το καλοκαίρι μεγάλη πρόταση για την παραχώρηση του Τζολάκη, αν και αυτό που ακούγεται είναι ότι αυτή η πρόταση μπορεί να έρθει προς τα τέλη Ιουλίου και μετά.
Έτοιμη η "κάλυψη" του Τζολάκη από Πορτογαλία
Στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πάντως, υπάρχει η πληροφορία ότι οι Πειραιώτες έχουν βρει τον παικτη που θα έρθει και θα φτιάξει δίδυμο με τον Τζολάκη μέσα στο καλοκαίρι - Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσεζάρι Μίζτα, τον 24χρονο τερματοφύλακα, διεθνής με την Κ21 της Πολωνίας, που αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2024 στη Ρίο Άβε.
Έχει τη σωματοδομή του Τζολάκη και από το καλοκαίρι του 2024 που πήγε στην πορτογαλική ομάδα έχει εκτοξεύσει την αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο από τις 400.000 ευρώ στα 3 εκατ. Κάτι που σημαίνει ότι μοιάζει έτοιμος για να κανει το βήμα παραπάνω στη καριέρα του, σε μια εποχή που ο πρώτος παίκτης που είχε έρθει από την Ρίο Άβε και βρήκε χρόνο συμμετοχής στην 11άδα του Ολυμπιακού, ο Κοστίνια, πωλήθηκε με 11 εκατ. ευρώ στην Μπράιον.
Η πληροφορία που υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού αναφέρει ότι ο Μίζτα είναι Νο1 υποψήφιος για να έρθει ως... κάλυψη του Τζολάκη, δηλαδή για να πάρει τη θέση πίσω από τον Έλληνα τερματοφύλακα στον βαθμό που οι Πασχαλάκης και Μπότης αναμένεται να μην συνεχίσουν στην ομάδα. Μπορεί ο Μίζτα να γίνει Νο1 στο Λιμάνι αν υπαρξει πώληση μέσα στο καλοκαίρι του Τζολάκη; Ο Δημήτρης Βασιλάκος, δημοσιογράφος που αναλυει αγώνες ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία και γνωρίζει πολύ καλά την περίπτωσή του, μίλησε για τον Πολωνό άσο στο sportdog.
"Νο2 στον Ολυμπιακό ο Μίζτα - Δεν είναι εύκολη η μετάβαση από τη Ρίο Άβε"
"Καλός τερματοφύλακας είναι, έχει καλά στοιχεία αλλά αν έρθει για δεύτερος. Δεν θεωρώ ότι είναι για βασικός στον Ολυμπιακό, αφού και μετά από έναν τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν στη Ρίο Άβε, δεν είχε ξανά αμέσως φανέλα βασικού", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Θα είναι downgrade για τον Ολυμπιακό να έχει το καλοκαίρι προκριματικά για να μπει στο Champions League και να πουλήσει τον Τζολάκη για να έχει τον Μίζτα. Δεν λέω οτι δεν είναι καλός τερματοφύλακας αλλά αν έρθει στον Ολυμπιακό η θέση του τώρα είναι του Νο2"
Γενικά η μετάβαση από τη Ρίο Άβε στο επίπεδο του Ολυμπιακού δεν φαίνεται να είναι εύκολη.
"Βεβαια, δες τον Κλέιτον: Από όταν είχε έρθει είχαμε πει ότι δεν μπορεί παρά να είναι τρίτος φορ στον Ολυμπιακό, αν και με τη φανέλα της Ρίο Άβε σε 1,5 χρόνο είχε 28 γκολ και 8 σίστ. Ο Αντρέ Λουίζ είναι πιο καλή περίπτωση,αλλά είναι άγουρος και χρειάζεται υπομονη μαζι του. Παρόλα αυτά έχει τα στοιχεία για να ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό, δεν είναι τόσο εύκολο να πας από τη Ρίο Άβε στο επίπεδο των Ερυθρολευκων".
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο