Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν τις τελευταίες ώρες με την υπόθεση μεταγραφής του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος παρότι έχει ενημερωθεί ότι υπάρχει έτοιμη μεγάλη πρόταση από την Αγγλία, θέλει να το παλέψει μέχρι τελευταία στιγμή για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προτεραιότητά του είναι ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση την πόρτα του Ολυμπιακού, ο οποίος  όμως έχει αποσυρθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ η Άουγκσμπουργκ φέρεται να βρήκε τον αντικαταστάτη του Έλληνα άσου και συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο έγκυρος ρεπόρτερ Φλόριαν Πλέτενμπεργκ, ο γερμανικός σύλλογος θέλει να αποκτήσει τον 31χρονο μπακ Χένες Μπέρενς και εφόσον τα καταφέρει, θα είναι πιο διαλλακτική στην πώληση του Γιαννούλη.

Ο Έλληνας άσος πάντως τα τελευταία 24ωρα είχε νέα επαφή με τον ΠΑΟΚ και ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ενώ στον Δικέφαλο είναι πλέον σίγουροι πως αργά ή γρήγορα ο παίκτης θα φορέσει τα ασπρόμαυρα. Ο διεθνής μπακ να θυμίσουμε ότι έχει συμβόλαιο με τον γερμανικό σύλλογο έως το 2028. Τη σεζόν που πέρασε μέτρησε 29 ματς με 2 γκολ και 5 ασίστ και συνολικά σε δύο χρόνια με την Άουγκσμπουργκ έχει 63 παιχνίδια με 3 γκολ και 10 ασίστ.

Θυμίζουμε ότι ΠΑΟΚ έχει φτάσει να προσφέρει 3+1 εκατ. στους Γερμανούς, ενώ με τον παίκτη υπάρχει προφορική συμφωνία για συμβόλαιο που θα ξεπερνάει το 1.1 εκατ. ευρώ!

Ανατροπή με Γιαννούλη, το πήρε απόφασή - Συμφωνία για "βασιλικό" συμβόλαιο!
Δημήτρης Γιαννούλης / Intime

Φέρνει και Βαρέλα ο ΠΑΟΚ λόγω… Τσάλοφ και Γιαννούλη

Η οικογένεια Βαρέλα είχε συνδέσει το όνομά της με τον Δικέφαλο καθώς ο πατέρας, Φερνάντο, είχε καθιερωθεί στη βασική 11άδα των Θεσσαλονικέων, ενώ ο γιος του (Γκουστάβο) αγωνιζόταν στα τμήματα υποδομής. Για αρκετό διάστημα υπήρχε η αίσθηση ότι η κοινή τους παρουσία θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μακροχρόνιο δεσμό με τον σύλλογο, με τον έναν να αποτελεί σταθερή αξία στην πρώτη ομάδα και τον άλλον να προορίζεται για σταδιακή άνοδο. Τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο νεαρός αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπενφίκα, εντασσόμενος στις ακαδημίες της πορτογαλικής ομάδας. Αυτή η επιλογή έφερε και την αποχώρηση του πατέρα του από τον Δικέφαλο, κλείνοντας ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για την οικογένεια στη Θεσσαλονίκη. 

Η θητεία του Γκουστάβο στους Αετούς

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν με την Μπενφίκα Β΄, που σημείωσε 11 γκολ και 3 ασίστ, ο νεαρός επιθετικός κέρδισε θετικές εντυπώσεις για την εξέλιξή του στην Πορτογαλία - Παράλληλα, είχε σπουδαία παρουσία με την U19 της Μπενφίκα στο Youth League, πετυχαίνοντας 7 γκολ σε 7 ματς και ξεχωρίζοντας ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες της διοργάνωσης. Οι εμφανίσεις αυτές οδήγησαν στη μετακίνησή του στη Ζιλ Βισέντε τη σεζόν 2025/26, που συνέχισε με 7 γκολ και 3 ασίστ. Εκεί επιβεβαίωσε ότι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, δείχνοντας συνέπεια και ικανότητα στο σκοράρισμα. Η πρόοδός του τον έφερε στο επίκεντρο σκάουτινγκ ευρωπαϊκών συλλόγων που παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του. 

Μπορει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ;

Το όνομά του έχει βρεθεί στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου για πιθανή επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και επανασύνδεση με τον Δικέφαλο, είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με αγορά από την Μπενφίκα. Στον σύλλογο εξετάζουν την περίπτωσή του ως λύση για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και η περίπτωσή του κέρδισε πόντους μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Τσάλοφ.

Ενδιαφέρον έχουν δείξει και άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Πάρμα και η Παρί, γεγονός που δείχνει ότι η περίπτωσή του απασχολεί την αγορά. Παρόλα αυτά το ενδεχόμενο επιστροφής στην Τούμπα μοιάζει ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς το γνώριμο περιβάλλον και η προοπτική πρωταγωνιστικού ρόλου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθοριστικά για το επόμενο βήμα της καριέρας του...

Στον ΠΑΟΚ άλλωστε, με δεδομένο ότι θέλουν να αγοράσουν τον Γιαννούλη σε καλή τιμή, δεν θέλουν να βγουν στην αγορά ακόμα και να δαπανήσουν πολλά χρήματα για τον επιθετικό, καθώς τότε και οι Γερμανοί θα ανεβάσουν τις απαιτήσεις τους.