Η άφιξη του Παντελή Χατζηδιάκου στη Θεσσαλονίκη φέρνει και την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός θα συνεχίσει την καριέρα του στον Δικέφαλο - Ο Έλληνας στόπερ θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, το οποίο προβλέπει συνεργασία διάρκειας τριών ετών, με τον σύλλογο να διατηρεί οψιόν ανανέωσης για ακόμη μία σεζόν. Ο Χατζηδιάκος αναμένεται να δηλωθεί και στην ευρωπαϊκή λίστα του ΠΑΟΚ ώστε να είναι διαθέσιμος για τις υποχρεώσεις της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA.
Ποιος έπεισε ο ΠΑΟΚ τον Χατζηδιάκο να έρθει στην Ελλάδα
Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή του να μετακομίσει στην Τούμπα φαίνεται πως έπαιξε η επικοινωνία που είχε με τον Αλέσιο Λίσι, αλλά και η παρουσίαση του αγωνιστικού πλάνου του συλλόγου. Ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αποκτά έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία από υψηλό επίπεδο, διεθνείς παραστάσεις και ικανότητα να προσφέρει άμεσα στην αμυντική γραμμή Και θα του δώσει τη φανέλα του βασικού, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της σεζόν.
Διαβάστε επίσης...
Ο Χατζηδιάκος βρίσκεται στο μεταγραφικό προσκήνιο του ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό, καθώς το όνομά του είχε απασχολήσει τον σύλλογο ήδη από το καλοκαίρι του 2024. Έναν χρόνο αργότερα, κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2025, η περίπτωσή του εξετάστηκε σοβαρά και από άλλες ελληνικές ομάδες: η ΑΕΚ είχε δείξει ενδιαφέρον, όμως εκείνος που ασχολήθηκε πιο έντονα ήταν ο Παναθηναϊκός. Τελικά ο Χατζηδιάκος είχε επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στην Κοπεγχάγη, έπειτα από εισήγηση του Γιάκομπ Νέστρουπ που τότε ήταν προπονητής στη ομάδα της Δανίας.
Γιατί δεν τον έφερε ο Νίστρουπ στον Παναθηναϊκό, όπως περίμεναν όλοι!
Η παρουσία τού Δανού τεχνικού στον Παναθηναϊκό δημιούργησε ξανά τη σύνδεση ανάμεσα στο Τριφύλλι και τον Χατζηδιάκο στις αρχές του καλοκαιριού - Όπως συνέβη και με την περίπτωση του Ντόμινικ Κοτάρσκι! Αλλά τα τελευταία χρόνια η Κοπεγχάγη είχε ένα πολυεθνικό ρόστερ, με ποδοσφαιριστές από διαφορετικές χώρες και διαφορετικές ποδοσφαιρικές κουλτούρες. Ο Νίστρουπ έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαρξη προσωπικοτήτων μέσα στην ομάδα, παικτών που μπορούσαν να λειτουργήσουν ως προπονητικές προεκτάσεις στον αγωνιστικό χώρο και να μεταφέρουν τη φιλοσοφία του στους συμπαίκτες τους.
Ο Χατζηδιάκος είχε αποκτηθεί ακριβώς με αυτή τη λογική, ως ένας παίκτης με ηγετικά χαρακτηριστικά και εμπειρία από το εξωτερικό. Αλλά η τελευταία σεζόν του Νίστρουπ στην Κοπεγχάγη δεν εξελίχθηκε ιδανικά ούτε για την ομάδα ούτε για τον ίδιο τον Έλληνα αμυντικό - Παρότι τα προβλήματα ήταν συνολικά, ο Χατζηδιάκος βρέθηκε αρκετές φορές στο επίκεντρο της κριτικής για λάθη και ασταθείς εμφανίσεις. Με αποτέλεσμα ο Νίστρουπ να μην εισηγηθεί την απόκτησή του ή να μην ξαναζεσταθεί το φλερτ του 2025 από τον Παναθηναϊκό αλλά, τελικά, ο παίκτης να καταλήξει στον ΠΑΟΚ με 1 εκατομμύριο ευρώ και τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 3 εκατομμύρια ευρώ συνολικά!
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο