Ο Ζούρικο Νταβιτασβίλι επανήλθε στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό, καθώς όπως διαβάσατε στο ρεπορτάζ του Σπύρου Γρομητσάρη στο Sportdog.gr αρέσει στο Λιμάνι και υπάρχει πρόθεση να γίνει η οικονομική υπέρβαση για την απόκτησή του. Ο διεθνής Γεωργιανός εξτρέμ της Σεντ Ετιέν συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου, καθώς διαθέτει την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά για να ανεβάσει άμεσα το επιθετικό επίπεδο της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του γαλλικού συλλόγου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να συζητήσει την παραχώρησή του με ποσό μικρότερο από τα 20 εκατ. ευρώ. 

Παρά το γεγονός ότι στη Σεντ Ετιέν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η πώλησή του μέσα στο καλοκαίρι, η διοίκηση δεν σκοπεύει να κάνει εκπτώσεις στην αξία του ποδοσφαιριστή.  Μέχρι στιγμής, οι προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία της γαλλικής ομάδας δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις της. Τόσο η Αταλάντα όσο και η Μπεσίκτας ασχολήθηκαν σοβαρά με την περίπτωσή του, ωστόσο οι προσφορές τους, που σύμφωνα με πληροφορίες άγγιζαν τα 13 εκατ. ευρώ. 

Τι ισχύει για τον Ολυμπιακό!

Οι Πειραιώτες διατηρούν διαύλους επικοινωνίας με τη γαλλική αγορά και γνωρίζουν καλά τις συνθήκες που επικρατούν στη Σεντ Ετιέν, γεγονός που τους επιτρέπει να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο Νταβιτασβίλι αποτελεί μεταγραφή που θα ήταν μεγάλη υπέρβαση, ωστόσο τέτοιες περιπτώσεις απαιτούν χρόνο, σωστό timing και ευνοϊκές συνθήκες. Προς το παρόν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού φαίνεται να περιορίζεται στη συλλογή πληροφοριών και στην αξιολόγηση όλων των δεδομένων, με το ενδεχόμενο μιας κίνησης να παραμένει ανοιχτό για τη συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου.

Γιατί είναι ρεαλιστικό να έρθει στον Ολυμπιακό;

Η Σεντ Ετιέν έχει ήδη προετοιμαστεί - Στη γαλλική ομάδα έχουν ήδη προνοήσει για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Νταβιτασβίλι, ο οποίος έχει λάβει άδεια να εξετάσει πρόταση μεταγραφής. Για τον λόγο αυτό απέκτησαν πρόσφατα τον Τιέρνο Μπάλο από τη Βόλφσμπεργκερ της Αυστρίας, με 2,6 εκατ. ευρώ.

"Μόνος στην υπόθεση ο Ολυμπιακός - 20 εκατ. ευρώ η Σεντ Ετιέν - Θα έρθει με νέα πρόταση"

Το sportdog έψαξε καλύτερα το θέμα, για τον Νταβιτασβίλι που φαίνεται ότι συγκεντρώνει πιθανότητες για να ερθει στο Λιμάν και σε αυτή την προσπάθεια βοήθησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Αλέξις Κούχιο που γνωρίζει άριστα το θέμα.

"Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι έχει μείνει μόνος στην υπόθεση Νταβιτασβίλι, γιατί η Σεντ Ετιέν απέρριψε τις πρώτες προτάσεις της Αταλάντα και της Μπεσίκτας. Η πληροφορία από τη Γαλλία αναφέρει ότι οι δύο σύλλογοι εγκατέλειψαν την υπόθεση, αφήνοντας ουσιαστικά τον Ολυμπιακό μόνο του στη διεκδίκηση του Γεωργιανού. Το ερώτημα πλέον είναι αν ο Ολυμπιακός θα καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις της Σεντ Ετιέν, καθώς αξιώνει περίπου 20 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του 24χρονου άσου", αναφέρει ο Α. Κουαχιό, του foot-sur7.fr και συμπληρώνει:

"O Ολυμπιακός εμφανίζεται πλέον ως ο βασικός ενδιαφερόμενος για τον Νταβιτασβίλι. Λέγεται οτι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέα, βελτιωμένη πρόταση, η οποία θα πλησιάζει περισσότερο στις απαιτήσεις της Σεντ Ετιέν".

Όσο για το αν μπορεί η γαλλικη ομάδα να ρίξεις τις απαιτήσεις της για να βρεθεί μια λύση πιο γρήγορα και να προχωρήσει η μεταγραφή, αναφέρει: "Οι άνθρωποι της Σεντ Ετιέν δεν βρίσκονται υπό οικονομική πίεση και δεν έχουν ανάγκη να προχωρήσουν σε πωλήσεις. Άρα δεν προτίθενται να παραχωρήσουν τον κορυφαίο σκόρερ τους και καλύτερο παίκτη της περσινής Ligue 2, με χαμηλότερο αντίτιμο. Το μήνυμα προς τον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο: όποιος θέλει τον Νταβιτασβίλι, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό που ζητά η Σεντ Ετιέν"