H ελληνική Super League είναι το 27ο πιο ισχυρό πρωτάθλημα στον κόσμο. Αυτό αναφέρεται σήμερα (27/7) σε νέα σχετική ενημέρωση της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Opta, που κατατάσσει τα Ισχυρότερα πρωταθλήματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Μία συζήτηση που για χρόνια κυριαρχείται από την ίδια υπόθεση: η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, ακολουθούμενη από τα άλλα τέσσερα τοπ πρωταθλήματα της ηπείρου μας (La Liga, Bundesliga, Serie A και Ligue 1), που μαζί αποτελούν τα λεγόμενα παραδοσιακά «πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».
Μετά την πανίσχυρη αγγλική Premier League, ακολουθεί η γερμανική Bundesliga, αφήνοντας πίσω την ισπανική LaLiga, με τους Ιταλούς της Serie A και τους Γάλλους της Ligue 1 να ολοκληρώνουν την πρώτη πεντάδα.
Ακολουθούν τα δύο πρώτα πρωταθλήματα εκτός Ευρώπης, η Série A της Βραζιλίας και Primera División της Αργεντινής, ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν η βελγική Jupiler pro league, η Πορτογαλική Primeira Liga και η αγγλική Championship, πρώτο πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας. Το MLS, που αγωνίζεται ο Λιονέλ Μέσι είναι στην 21η θέση, ενώ η Saudi Pro League που παίζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατατάσσεται 38η.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο