Ο ΠΑΟΚ μπαίνει από εδώ και πέρα σε μία από τις πιο απαιτητικές περιόδους της σεζόν, με το ημερολόγιο να μην αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο για χαλάρωση.

Η ομάδα του Αλέσιο Λίσι καλείται μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα να ανταποκριθεί ταυτόχρονα σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο, με συνεχόμενα παιχνίδια, ταξίδια και ελάχιστες ημέρες προετοιμασίας ανάμεσα στις υποχρεώσεις.

Πρόγραμμα-φωτιά για ΠΑΟΚ με 8 ματς σε 29 μέρες!

Το πρόγραμμα που ακολουθεί μοιάζει πραγματικά με... βουνό. Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του οκτώ επίσημα παιχνίδια μέσα σε μόλις 29 ημέρες, σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις, κάτι που σημαίνει ότι από εδώ και πέρα η διαχείριση του ρόστερ αποκτά σχεδόν την ίδια σημασία με την ίδια την αγωνιστική προετοιμασία.

Πρεμιέρα με Λεβαδειακό και αμέσως... Νορβηγία

Η αρχή γίνεται απόψε (21:00) όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική της Super League. Για τον Λίσι, όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απομονωμένα. Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα ακολουθεί η ρεβάνς με την Μπραν στη Νορβηγία, ένα παιχνίδι που θα κρίνει την ευρωπαϊκή συνέχεια του Δικεφάλου.

Η αναμέτρηση στο Μπέργκεν είναι από εκείνες που μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρη τη σεζόν, αφού η πρόκριση στη League Phase του Conference League αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της ομάδας.

Πρόγραμμα-φωτιά για ΠΑΟΚ με 8 ματς σε 29 μέρες!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ήδη από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα χρειαστεί να έχει στο μυαλό του τη διαχείριση των βασικών ποδοσφαιριστών του. Οι χρόνοι συμμετοχής, η κατάσταση όσων έχουν μικροπροβλήματα και η φρεσκάδα ενόψει Νορβηγίας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις του.

Από το Μπέργκεν στο Περιστέρι χωρίς ανάσα

Η επιστροφή από τη Νορβηγία δεν σημαίνει και ξεκούραση. Τρεις ημέρες μετά τη ρεβάνς με την Μπραν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρεθεί ξανά στο γήπεδο, αυτή τη φορά στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League.

Μέσα σε οκτώ ημέρες, δηλαδή, ο Δικέφαλος θα έχει δώσει τρία επίσημα παιχνίδια και θα έχει πραγματοποιήσει ένα απαιτητικό ταξίδι μέχρι τη Νορβηγία και πίσω.

Το στοιχείο αυτό δεν αφορά μόνο την κόπωση των 90λέπτων. Τα ταξίδια, οι μετακινήσεις, οι ώρες αποκατάστασης και οι περιορισμένες προπονήσεις ανάμεσα στους αγώνες δημιουργούν ένα εντελώς διαφορετικό καθημερινό πρόγραμμα για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο.

Μπαίνει και το Κύπελλο στην εξίσωση

Και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του αγωνιστικού μαραθωνίου, ανοίγει και το μέτωπο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο τριήμερο 1-2-3 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η πρώτη αγωνιστική της League Phase της διοργάνωσης, προσθέτοντας ακόμη ένα μεσοβδόμαδο παιχνίδι στο ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα και ο ΠΑΟΚ θα μάθει στην κλήρωση της Τρίτης (25/8, 19:00) το ακριβές πρόγραμμα του και τον πρώτο του αντίπαλο. 

Πρόγραμμα-φωτιά για ΠΑΟΚ με 8 ματς σε 29 μέρες!

Για τον Λίσι, αυτό σημαίνει ότι οι λεγόμενες «καθαρές εβδομάδες» προπονήσεων ουσιαστικά εξαφανίζονται. Η δουλειά πλέον θα αφορά κυρίως αποκατάσταση, τακτική προετοιμασία, βίντεο και μικρές προπονητικές μονάδες. Οι ημέρες στις οποίες ένας προπονητής μπορεί να δουλέψει εκτενώς πάνω σε νέα στοιχεία του παιχνιδιού περιορίζονται δραματικά.

Παναθηναϊκός και Άρης σε δύο συνεχόμενα ντέρμπι

Κι αν ο Αύγουστος κλείνει με δύσκολες ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις, ο Σεπτέμβριος ανεβάζει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας. Στις 6 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη στην Τούμπα. Δύο παιχνίδια υψηλής έντασης και πίεσης, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία ο ΠΑΟΚ θα έχει ήδη αρκετά επίσημα ματς στα πόδια του.

Πρόγραμμα-φωτιά για ΠΑΟΚ με 8 ματς σε 29 μέρες!

Και φυσικά, ανάμεσα στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος συνεχίζεται και το Κύπελλο, αφού στις 15, 16 ή 17 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η δεύτερη αγωνιστική της League Phase.

Το συγκεκριμένο «σερί» ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό. Ένα ακόμη ταξίδι, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο, και ένας ακόμη αγώνας στον οποίο ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί συγκεντρωμένος και με ενέργεια, παρά την επιβάρυνση που θα έχει προηγηθεί.

Το πρόγραμμα μέχρι εκείνο το σημείο αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δυσκολία της περιόδου:

23/8: ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 21:00
27/8: Μπραν - ΠΑΟΚ 20:30
30/8: Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 20:15
1-2-3/9: 1η αγωνιστική League Phase Κυπέλλου
6/9: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
13/9: ΠΑΟΚ - Άρης
15-16-17/9: 2η αγωνιστική League Phase Κυπέλλου
20/9: Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ

Οκτώ παιχνίδια σε διάστημα 29 ημερών, με ταξίδια σε Νορβηγία, Αθήνα και Αγρίνιο και με δύο μεγάλα ντέρμπι να βρίσκονται μέσα στην ίδια απαιτητική περίοδο.