Αντίστροφα μετράει πλέον ο ΠΑΟΚ για το μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Δικεφάλου για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Η τελευταία προπόνηση είχε μάλιστα ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς στο Αθλητικό Κέντρο της Νέας Μεσημβρίας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον Αλέσιο Λίσι όσο και με τους ποδοσφαιριστές.

Πλέον, πάντως, η προσοχή όλων στρέφεται αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι και στην επιστροφή στις νίκες μέσα από ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία.

Το πρόγραμμα της τελευταίας προπόνησης ξεκίνησε με την απαραίτητη προθέρμανση και συνεχίστηκε με rondo. Στη συνέχεια, ο Λίσι και οι συνεργάτες του έριξαν το βάρος στην επιθετική τακτική, δουλεύοντας πάνω στον τρόπο με τον οποίο θέλουν να αναπτυχθεί ο ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα του Άρη.

Ακολούθησαν ασκήσεις στα τελειώματα των φάσεων και οικογενειακό διπλό, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με δουλειά στις στατικές φάσεις, οι οποίες παραδοσιακά μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο σε ένα ντέρμπι όπου οι χώροι και οι καθαρές ευκαιρίες ενδέχεται να είναι περιορισμένες.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης, ο Ιταλός τεχνικός ανακοίνωσε τους παίκτες που θα έχει μαζί του για την αναμέτρηση της Τούμπας.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ

Στην αποστολή βρίσκονται οι: Παβλένκα, Τσιφτσής, Μοναστηρλής, Κένι, Κοσίδης, Κόστα, Μιχαηλίδης, Μπαταούλας, Μπάμπα, Τέιλορ, Θυμιάνης, Σανταμαρία, Γιάκιτς, Ζαφείρης, Καμαρά, Ούγκρεσιτς, Πέλκας, Σορετίρε, Τάισον, Άλι, Ζίβκοβιτς, Χατσίδης, Εντιαγέ και Μύθου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά η παρουσία των τελευταίων μεταγραφικών αποκτημάτων στις επιλογές του Λίσι, με τους Ντιέγκο Κόστα, Κρίστιαν Γιάκιτς και Όγκνιεν Ούγκρεσιτς να βρίσκονται κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Ο Ιταλός έχει πλέον περισσότερες επιλογές σε άμυνα και μεσαία γραμμή και μένει να φανεί ποιους θα εμπιστευτεί από το ξεκίνημα και ποιους θα κρατήσει ως λύσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Την ίδια στιγμή, οι απουσίες εξακολουθούν να υπάρχουν και είναι σημαντικές. Εκτός αποστολής παραμένουν οι τραυματίες Δημήτρης Γιαννούλης, Τομ Λουσέ, Παντελής Χατζηδιάκος και Κίριλ Ντεσπόντοφ, ενώ ο Αρίτζ Ελουστόντο δεν υπολογίζεται λόγω τιμωρίας.