Ο Παπέ Σερίφ Εντιαγέ δεν άνοιξε απλώς λογαριασμό στη Super League. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός πραγματοποίησε απέναντι στον Άρη μία από τις πληρέστερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έχοντας καθοριστική συμμετοχή σχεδόν σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού του Δικεφάλου.

Στη νίκη με 2-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο 30χρονος στράικερ ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τους «ασπρόμαυρους». Στο 32ο λεπτό ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και δεν λάθεψε, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Η παρουσία του, όμως, δεν περιορίστηκε στο γκολ.

ΠΑΟΚ: «Θηρίο» ο Εντιαγέ στο ντέρμπι – Γκολ, δημιουργία και ατελείωτες μάχες

Γκολ και διαρκής απειλή

Ο Εντιαγέ αγωνίστηκε για 85 λεπτά και αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για την επίθεση του ΠΑΟΚ. Τελείωσε την αναμέτρηση με δύο σουτ στον στόχο, το ένα εκ των οποίων κατέληξε στα δίχτυα, ενώ κατέγραψε 0,94 xGoals.

Πέρα από τις τελικές προσπάθειες, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και η συμμετοχή του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ο Σενεγαλέζος είχε 16 εύστοχες πάσες στις 21 προσπάθειες, ποσοστό 76%, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η αποτελεσματικότητά του στο αντίπαλο μισό του γηπέδου: 15/19 πάσες βρήκαν συμπαίκτη, με ποσοστό επιτυχίας 79%.

Από τα πόδια του ξεκίνησε και το 2-0

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή της δημιουργικής συνεισφοράς του ήρθε στη φάση που οδήγησε στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

Ο Εντιαγέ κατέγραψε μία key pass, βρίσκοντας τον Χρήστο Ζαφείρη και από την εξέλιξη της συγκεκριμένης φάσης προέκυψε το 2-0 του Δικεφάλου.

Με άλλα λόγια, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε ουσιαστική συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του: πέτυχε το πρώτο και συνέβαλε στην ανάπτυξη της φάσης του δεύτερου.

Πολύτιμος και χωρίς την μπάλα

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του ήταν ότι η δουλειά του δεν σταμάτησε όταν ο ΠΑΟΚ έχανε την κατοχή.

Ο 30χρονος επιθετικός συμμετείχε ενεργά στο πρέσινγκ, βοηθώντας την ομάδα του να δυσκολέψει την ανάπτυξη του Άρη και να ανακτήσει γρήγορα την μπάλα.

Κατέγραψε ένα κλέψιμο και πέντε επανακτήσεις κατοχής, ενώ έδωσε πολλές μάχες με τους αντίπαλους αμυντικούς. Κέρδισε έξι μονομαχίες στο έδαφος και άλλες δύο στον αέρα, στοιχεία που αποτυπώνουν τον όγκο δουλειάς που έκανε σε όλο το γήπεδο.

Μία εμφάνιση «γεμάτου» φορ

Το ντέρμπι αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη παράσταση του Εντιαγέ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Γκολ, συμμετοχή στη δημιουργία, σωστές μεταβιβάσεις στο επιθετικό τρίτο, μονομαχίες, πίεση και ανακτήσεις συνέθεσαν μια εμφάνιση σύγχρονου φορ, που δεν περιμένει απλώς μέσα στην περιοχή για να εκτελέσει.

Ο Εντιαγέ άνοιξε έτσι τον λογαριασμό του στη Super League με τον καλύτερο τρόπο. Και κυρίως έδειξε στο ντέρμπι με τον Άρη ότι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ πολύ περισσότερα από τα γκολ.