Πίσω στα σπουδαία τρίποντα επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής (25/10) ο ΟΦΗ, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο για την 8η αγωνιστική της Super League κι έβαλε στοπ στο αρνητικό σερί που έτρεχε εσχάτως με τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Πιο αποτελεσματική η ομάδα του Χρήστου Κόντη και με 13 βαθμούς ανέβηκε στην 6η θέση, την ίδια στιγμή που οι παίκτες του Αλέσιο Λίσι και πάλι δεν έπεισαν με την εικόνα τους. Με 15 βαθμούς είναι ήδη στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό οι «ασπρόμαυροι», υποχωρώντας στην 5η θέση κι ενώ τους προσπέρασε και ο συμπολίτης Άρης (16β.). Σίγουρα τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο δύσκολα για τον Ιταλό τεχνικό στον πάγκο του «Δικεφάλου του Βορρά»...
Διαβάστε επίσης...
Ο Φούντας τιμώρησε την γκάφα Τσιφτσή
Για τους Κρητικούς ο Λίλο στα γκολπόστ, με τους Κρίζμανιτς, Νικολάου και Πούγγουρα τριάδα στο κέντρο της άμυνας.
Στο καρέ της μεσαίας γραμμής ο Ντίκμαν δεξιά, Μπουχαλάκης και Ανδρούτσος στον άξονα και αριστερά ο Αθανασίου, με τους Αϊτόρ, Φούντα και Νους επιθετική τριπλέτα.
Από πλευράς «ασπρόμαυρων» ο Τσιφτσής στο τέρμα, με τους Κένι, Κόστα, Μιχαηλίδη και Μπάμπα να συνθέτουν από δεξιά προς αριστερά την αμυντική τετράδα.
Γιάκιτς και Ζαφείρης το δίδυμο στον άξονα, ο Ουγκρέσιτς σε οργανωτικό ρόλο, με Ζίβκοβιτς και Τάισον στις πτέρυγες της επίθεσης, ενώ στην κορυφή αυτής πήρε θέση ο Εντιάι.
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό -στα 37 δευτερόλεπτα από το πρώτο σφύριγμα- ο Ζίβκοβιτς πλησίασε στο 0-1 με διαγώνιο σουτ από δεξιά της περιοχής και απέκρουσε δύσκολα ο Λίλο.
Στο 3’ ο Νους έβαλε την κόντρα στον Τσιφτσή, αλλά πήρε ύψος η μπάλα κι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με τον Λίλο στο 15’ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Εντιάι από δύσκολη γωνία.
Μέτριο ήταν το ματς όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν η μία την άλλη, αλλά στο 38’ ήρθε το 1-0, όταν ο Αϊτόρ έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Τσιφτσής αντί να διώξει την μπάλα κοντοστάθηκε χωρίς λόγο, ο Φούντας την πέρασε κάτω από τα πόδια του και πλάσαρε εύστοχα στην κενή εστία.
Η απάντηση για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πήγε να έρθει άμεσα, καθώς στο 40’ από την πάσα του Τάισον ο Εντιάι έκανε το διαγώνιο πλασέ από αριστερά της περιοχής και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 43’ ο Λίλο ήταν σε ετοιμότητα στο κοντινό πλασέ του Τάισον από αριστερά.
Αντέδρασε αργά ο ΠΑΟΚ...
Το β’ ημίχρονο έφερε τον Χατζηδιάκο στο 53’ να αντικαθιστά λόγω τραυματισμού τον Μιχαηλίδη, ενώ στο 61’ ο Τσιφτσής δεν είχε πρόβλημα να εξουδετερώσει το πλασέ του Φούντα από καλή θέση.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, για σύγκρουση του Φούντα με τον Χατζηδιάκο, αλλά δεν υπήρχε παράβαση, με τον Χατζηδιάκο στο 68’ να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ζίβκοβιτς από αριστερά κι ενώ δεν έκανε την έξοδο ο Λίλο, για να φύγει η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1.
Ελουστόντο αντί Ντιέγκο Κόστα, Τέιλορ αντί Γιάκιτς και Μπάνζα στη θέση του Ουγκρέσιτς στο 68’ ήταν οι επόμενες κινήσεις του Λίσι από τον πάγκο, ενώ ο Κόντης στο 72’ προχώρησε με τη σειρά του σε τριπλή αλλαγή, με Μπόρχα Γκονζάλες, Καραχάλιο και Χατζηγιοβάνη να αντικαθιστούν τους Ντίκμαν, Μπουχαλάκη και Αϊτόρ.
Ο Κόντρο στο 79’ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης και έφυγε ο Νους από το παιχνίδι, για να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τσιφτσής στο 80’ και στο δυνατό σουτ του Αθανασίου. Παρών ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και στην κεφαλιά του Κόντρο στην εξέλιξη της φάσης, ενώ στο 82’ ο Βεργέτης έδωσε πέναλτι για χέρι του Μπάμπα.
Ο Ανδρούτσος ευστόχησε στο 84’ από την άσπρη βούλα για το 2-0, με τον Λίλο στο 88’ να μην αντιδρά σωστά στο σουτ του Χατζηδιάκου, αλλά να διώχνει σε κόρνερ στο κοντινό σουτ του Εντιάι. Ωστόσο, από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Ζίβκοβιτς ο Χατζηδιάκος έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Σιμόν Μπάνζα, που με νέα κεφαλιά στο 89’ μείωσε σε 2-1 και σκόραρε σε δεύτερη σερί αγωνιστική (είχε ισοφαρίσει στο ματς με τον Ηρακλή).
Αποστολάκης αντί Φούντα στο 90’ η τελευταία αλλαγή για τον ΟΦΗ κι ενώ για τον ΠΑΟΚ οι αλλαγές είχαν ολοκληρωθεί με Σορετίρε αντί Τάισον στο 86ο λεπτό, με τον Λίλο να κάνει σωτήρια απόκρουση σε κόρνερ στην επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς στο 90’+5.
Το σφύριγμα της λήξης έφερε την επιστροφή των Ηρακλειωτών στις μεγάλες νίκες, με τον προβληματισμό όλο και να μεγαλώνει στο «στρατόπεδο» των Θεσσαλονικέων.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Bεργέτης (Αρκαδίας) με βοηθούς τον Φωτόπουλο (Αθηνών) και τον Στάικο (Λάρισας), ενώ στο VAR ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) και ο Κατόπης (Σάμου).
Κίτρινες: 60’ Ανδρούτσος, 78’ Αθανασίου, 90’+4 Χατζηγιοβάνης - 57’ Γιάκιτς, 63’ Κόστα.
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Λίλο, Κρίζμανιτς, Νικολάου, Πούγγουρας, Ντίκμαν (72’ Μπόρχα Γκονζάλες), Μπουχαλάκης (72’ Καραχάλιος), Ανδρούτσος, Αθανασίου, Αϊτόρ (72’ Χατζηγιοβάνης), Νους (79’ Κόντρο), Φούντας (90’ Αποστολάκης).
ΠΑΟΚ (Αλέσιο Λίσι): Tσιφτσής, Κένι, Ντιέγκο Κόστα (68’ Ελουστόντο), Μιχαηλίδης (53’ λ. τρ. Χατζηδιάκος), Μπάμπα, Γιάκιτς (68’ Tέιλορ), Ζαφείρης, Ζίβκοβιτς, Τάισον (86’ Σορετίρε), Ουγκρέσιτς (68’ Μπάνζα), Εντιάι.
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος