Ο Ολυμπιακός αυτή την φορά δεν κέρδισε λόγω της... άμυνας του αλλά εξαιτίας των επιθετικών του και του...Ορτέγκα. Η ήττα ή καλύτερα ο τρόπος που αυτή προέκυψε στο 95΄ δικαίως άφησε μια τεράστια πίκρα στην σπουδαία Κηφισιά του ακόμη πιο σπουδαίο κόουτς Λέτο αλλά για τους "ερυθρόλευκους" ήταν μια νίκη... δήλωση τίτλου, ειδικά σε μια αναμέτρηση -παγίδα που είχε τους περισσότερους παίκτες του σε κακή βραδιά!
Ήταν δίκαιη ή άδικη η νίκη του Ολυμπιακού; Δίκαιη γιατί παρά το σοκ της ισοφάρισης από 0-2 σε 2-2 στο 91΄ κατάφερε να βρει το γκολ της νίκης στις (σωστές και νόμιμες) καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, με μια γκολάρα του ... "χιλιοτραγουδισμένου" Ζέλσον Μαρτίνς. Καρμικό θα το έλεγα αυτό που έγινε αφού η μπάλα όπως και η ζωή όταν σου χρωστάει και σε βλέπει να μην τα παρατάς, κάποια στιγμή σου ...επιστρέφει. Και χθες το βράδυ ήταν η "στιγμή' του Πορτογάλου. Συνέβη με τον μεγάλο πρωταγωνιστή της Λεωφόρου, που είχε ένα χρόνο να σκοράρει στο πρωτάθλημα, πάλι στο ίδιο γήπεδο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Προσοχή: ο Ζέλσονς Μαρτίνς είναι σπουδαίος εξτρεμ άλλα κάκιστος εκτελεστής, σε βαθμό που λες στο... βερμπάλ, ότι για να βάλει γκολ θα πρέπει να γκρεμιστεί φούρνος. Το πέτυχε με εκτέλεση πολύ μεγάλου σκόρερ αλλά η ποδοσφαιρική ποιότητα/κλάση του φάνηκε στην κίνηση του με την οποία απαλλάχθηκε από τον αντίπαλο αμυντικό χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα και συγχρόνως άνοιξε/ "έφτιαξε" το χώρο για να κάνει σουτάρα με τις καλύτερες προϋποθέσεις!!
Διαβάστε επίσης...
Ήταν τυχερή ή όχι η επικράτηση του Ολυμπιακού; Προφανώς είχε και δόση τύχης, η οποία έτσι κι αλλιώς πάντα χρειάζεται είτε είσαι καλός, είτε είσαι κακός. Αρκεί βέβαια και εσύ, με κάποιοι τρόπο να την κυνηγάς. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στη Λεωφόρο, ήταν ασόβαρος αφού δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ότι επέτρεψε το 0-2 του 82' να γίνει 2-2 στο 91΄ ΑΛΛΆ... Είχε όμως, έναν παρεμβατικό προπονητή που έκανε όλα τα διορθωτικά σωστά και δεν σταμάτησε να το... παλεύει. Με γρήγορο γκολ στην επανάληψη, "δουλεμένο" από τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα, αμέσως μετά από προβληματικό πρώτο ημίχρονο. Όλες οι αλλαγές του Ιμανόλ ήταν σωστές, όχι γιατί Μάριους και Ζέλσον Μαρτίνς σκόραραν ερχόμενοι από τον πάγκο, ούτε επειδή δεν μάσησε και άλλαξε σχετικά νωρίς τον σταρ Πουέρτα αλλά επειδή όλες οι αλλαγές είχαν συγκεκριμένη λογική και στόχευση
Έχει άστρο ο Ιμανόλ σε αυτό το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό; Ναι, έχει ΚΑΙ άστρο. Άλλωστε άστρο είχε και ο συμπατριώτης του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την πρώτη του (μισή) σεζόν στον "ερυθρόλευκο" πάγκο, όταν 'έφτασε να πάρει το Κόνφερενς Λιγκ! Ο Ιμανόλ όμως, έχει καταφέρει σε 1.5 μήνα να έχει χαρούμενους ποδοσφαιριστές, να κάνει συνεχώς ροτέισον και να δικαιώνεται, να παίρνει γκολ όχι μόνο από σέντρες ή προσωπικές ενέργειες αλλά κι από "στημένα" και από σούτ εκτός περιοχής και από συνδυαστικό ή κάθετο ποδόσφαιρο. Δεν έχει δηλαδή ένα μοτίβο όπως ο προκατοχός του αλλά περισσότερα μοτίβα ενώ δεν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό στο σκοράρισμα από τον δικό του... Ελ Κααμπί (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει).
Ήταν καμπανάκι για την συνέχεια η εμφάνιση με την Κηφισιά; Όσο καμπανάκι ήταν και όταν κέρδιζε με...μισό μηδέν και γινόταν άλλου είδους γκρίνια και "έλεγχος". Για τους επιθετικούς του οι οποίοι δεν σκοράρουν, για την ομάδα που είναι δυσκοίλια στο γκολ, για το ότι με...1-0 δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα κλπ,κλπ. Πάνω, κάτω αντίστοιχα έλεγαν πέρσι και για τον Νίκολιτς στην ΑΕΚ και στο τέλος την έβγαλε Πρωταθλήτρια!! Κόντρα στην Κηφισιά ,λοιπόν, όταν βρέθηκε στην...ανάγκη τους και οι τρεις σκόρερ ήταν επιθετικοί (Ρόκα/Μάριους/Μαρτίνς)! Η ομάδα σε δεύτερη ζόρικη έδρα κέρδισε με γκολ στις καθυστερήσεις, με εκείνη την νίκη επί του Λεβαδειακού να ήταν πιο ...πολύτιμη μέχρι την χθεσινή επί της Κηφισιάς, σε αυτό το σερί των 9 νικηφόρων αγώνων στα 10 ματς με τον Ιμανόλ στον πάγκο. Με τον Βάσκο τεχνικό να αποκαθιστά την διαταραγμένη σχέση του Ολυμπιακού με τις νίκες και να τουw επαναφέρει την ψυχολογία των winners. Συν το ότι οι "ερυθρόλευκοι" ποδοσφαιριστές είναι εμφανές πως το...απολαμβάνουν πλέον όλο αυτό!! Προφανώς και στο "κτίσιμο" της δικής του ομάδας, ο Ιμανόλ θεώρησε βασικό θεμέλιο να ξεκινήσει από την...άμυνα, μαθαίνοντας στον Οργανισμό και την αξία του...1-0 και κυρίως της νίκης με "καθαρές εστίες). Το σερί των clean sheets σταμάτησε στα 7 παιχνίδια αλλά τουλάχιστον στη Λεωφόρο ήταν να μιλήσουν της... επίθεσης τα παιδιά!!!
Ο Λέτο πείθει πως είναι θα είναι ο επόμενος προπονητής Μπιγκφοράτης ομάδας; Στο 100% πλέον... Και πιστεύω πως θα είναι ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού όταν φύγει ο Νίστρουπ. Εκτός κι αν τον πρόλαβει άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα. Η δουλειά του Αργεντινού στην Κηφισιά είναι ένα μικρό αριστούργημα. Την ανέβασε στην SL1, την κράτησε πέρσι μάλλον άνετα, παρότι στα μισά της σεζόν έχασε τους καλύτερους παίκτες/σκόρερ του. Και φέτος παρουσιάζει μια ακόμη καλύτερη εκδοχή της, με όχι καλύτερο ρόστερ! Η Κηφισιά είναι ομάδα επιθετικογενής που σκοράρει και άκρως aggressive. Mε πολλά τρεξίματα, πολύ γυμνασμένη και μαχητική, σκληρή στις μονομαχίες και απενοχοποιημένη στα (έξυπνα) φάουλ, τακτικά δουλεμένη και με αλληλλοκαλύψεις που δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να βρει ιδιαίτερους χώρους στις αμυντικές μεταβάσεις της. Χωρίς υπερβολή η Κηφισιά του Λέτο ήταν ανώτερη του Παναθηναϊκού του Νίστρουπ παίζοντας και οι δυο με τον Ολυμπιακό. Η μεν ζόρισε μέχρι εκεί που δεν παίρνει τους "ερυθρόλευκους" ο δε είχε ...παραδοθεί!!
ΥΓ. Τρομερός Ορτέγκα στη Κηφισιά. Αν δεν ήταν ο Γερμανός ο Ολυμπιακός πιθανότατα να μην κέρδιζε. Για αυτό όμως, τον έφερε - αφού πρώτα τον περίμενε και για να τον δελεάσει του έσκασε πολύ μεγάλο signing bonus - ώστε να βρει επάξιο αντικαταστάτη του Κωνσταντή Τζολάκη. Αυτή η ισάξια αναπλήρωση δεν ήταν καθόλου εύκολη και στον Οργανισμό πρέπει να νιώθουν βαθιά ικανοποίηση με την επιλογή. Τερματοφύλακας έξυπνος, με γρήγορη και καλή λήψη απόφασης εξ ου και τα εκπληκτικά αντανακλαστικά του...
ΥΓ1 Δεύτερο γκολ για τον Μάριους, το παστέλωσε με το που μπήκε αλλαγή Είναι ο μοναδικός από τους σέντερ φορ του Ολυμπιακού που έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα, συμπληρώνοντας 9 αγωνιστικές! Θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερο γκολ, βοήθησε πολύ περισσότερο από τον Γιάρεμτσουκ. Στη Σαμσουνσπορ πέρσι, που ήταν δίδυμο με τον Ενταγί - που στον ΠΑΟΚ ξεχωρίζει - αυτός ήταν το μεγάλο όνομα και ο σκόρερ. Έτσι όπως τον βλέπω θεωρώ πως θα έρθει ματς που θα τα... κολλήσει δυο ίσως και τρία μαζεμένα!
UEFA Nations League
Super League
Premier League
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος